Beveik prieš dešimtmetį Daina Bilevičiūtė pradėjo vystyti projektą, kurio užmiršti negalės dar ilgai. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad norėdama vystyti kaimo turizmą Varėnos rajone, Miguičionių kaime, esančiai sodybai dainininkė iš Europos Sąjungos fondų paprašė 1,015 mln. Lt paramos.

Projektui įgyvendinti moteris norėjo gauti 2 mln. Lt kreditą iš banko. Tam jai reikėjo investuoti 925 tūkst. Lt savo lėšų. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad D. Bilevičiūtė tiek lėšų neturėjo ir su darbu sodyboje atliekančia statybos bendrove sutarė, kad susimokės, kai jai bus išmokėtas kreditas. Nustatyta, kad moteris bankui pateikė suklastotus kasos pajamų orderius, kuriose buvo nurodyta, kad statybos bendrovei už atliktus darbus į kasą buvo įnešta daugiau nei 928 tūkst. Lt suma. Patikėjęs kasos orderiu bankas moteriai pervedė 1,928 mln. Lt.

Tiek pirmosios, tiek antrosios instancijos teismuose nuspręsta, kad visgi atlikėja suklastojo dokumentus ir sukčiavo. Jai priteista sumokėti 16,9 tūkst. Lt baudą. Dainininkės turtas buvo areštuotas, tačiau varžytinėse sodyba nesulaukdavo potencialių pirkėjų dėmesio.

Skandalo sūkuryje patekusi sodyba Varėnos rajone visus šiuos metus buvo palikta likimo valiai. Ją ne kartą siaubė vagys ir vandalai, tačiau prieš metus ją atgaivinti nusprendė verslininkas Arnas Sruoga.

„Vaizdas buvo baisus: žolė užaugusi aukščiausia, tarp trinkelių išdygę medeliai, langai išdaužyti. Išnešta viskas, kas tik įmanoma“, - pirmą įspūdį pamačius sodybą išsakė verslininkas.

Pasak jo, metus teko padirbėti iš peties.

„Vienintelis motyvas pirkti buvo tas, kad parduodama buvo už nedidelę kainą, bet ir tai dvejojau“, - prisipažino A. Sruoga.

Už patrauklią kainą verslininkas į savo rankas perėmė 450 kv. m pagrindinį namą, 8 namelius šalia bei esančią 1,6 ha teritoriją.

„Buvau vienintelis dalyvavęs pardavimo konkurse, matyt, nelabai įsivaizdavau, kiek darbo laukia“, - teigė pašnekovas. Pasak jo, per metus į garsiąją D. Bilevičiūtės sodybą teko investuoti ne tik daug pinigų, bet ir laiko.

Verslininkas pasakojo, kad pradėjus tvarkyti jį nustebino sodybos išplanavimas: viduryje didžiojo pastato pusė erdvės buvo skirta vidaus baseinui.

„Kartu su žmona Kristina turėjome visiškai kitokią viziją dėl sodybos paskirties - ją matėme kaip puikią vietą švęsti didelei grupei žmonių. Stengėmės įrengti paprastai, bet elegantiškai. Išgriovus sienas padarėme, kad būtų viena didžiulė erdvė vestuvėms ar konferencijoms. Pavyko įrengti apie 200 kv. m salę, kurioje telpa apie 100 žmonių. Apnakvindinti galime 70 žmonių“, - kalbėjo pašnekovas.

Pasak jo, sodybai labai tiko muzikinė tematika, todėl sodyba pavadinta „Oktava“, o nameliams suteikti natų vardai.

Verslininkas tikisi, kad skandalingai išgarsėjusi sodyba pritrauks verstuves planuojančias poras ir įmones, tačiau kartu neatmeta galimybės ir parduoti sodybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)