Šis emyratas, kuris garsėja meile grandioziniams projektams ir kuriame jau yra vienas didžiausių pasaulyje dengtų prekybos kompleksų „Dubai Mall“, dabar planuoja pastatyti „Mall of the World“ („Pasaulio parduotuvių rajoną“).

Tik pėstiesiems skirtas kompleksas užims 4,45 mln. kv. m plotą, sakė projektą vykdysianti „Dubai Holding“, kuri priklauso Dubajaus valdytojui šeichui Mohammedui bin Rashidui al Maktoumui.

Projektas „apims didžiausią teminį parką pasaulyje po stogu“ – stikliniu kupolu, kuris žiemą bus atidaromas, sakoma kompanijos pareiškime.

7 km ilgio promenados taip pat bus dengtos, vasarą oras jose bus kondicionuojamas, priduriama jame.

„Mūsų ambicijos yra didesnės už sezoninį turizmą. Turizmas yra svarbi varomoji mūsų ekonomikos jėga ir mes siekiame paversti JAE (Jungtinius Arabų Emyratus) visus metus patrauklia kryptimi, – sakė šeichas Mohammedas. – Štai kodėl pradėsime dirbti dėl malonios aplinkos su kontroliuojama temperatūra užtikrinimo vasaros mėnesiais“.

Savaitgalį paskelbtame pareiškime nesakoma, kada prasidės statybos, ir nenurodoma, kokia bus projekto kaina.

Dubajus viliasi, kad „Mall of the World“ galės pritraukti daugiau kaip 180 mln. lankytojų kasmet.

Dubajaus emyratas garsėja daugybe prekybos centrų ir viešbučių, o jau minėtas „Dubai Mall“ yra vadinamas didžiausiu pasaulyje prekybos, laisvalaikio ir pramogų kompleksu. Dubajuje taip pat stovi aukščiausias pasaulio dangoraižis „Burj Khalifa“.

Dubajus pelnė pripažinimą kaip pasaulinis oro transporto ir prekybos tranzito, regiono finansų centras.

Lapkričio mėnesį Dubajus kovoje už teisę surengti 2020 metų pasaulinę parodą „World Expo“ įveikė Braziliją, Rusiją ir Turkiją.

Emyrato ekonomikai 2009 metais smogė pasaulinė finansų krizė, bet vėliau ji atsigavo – dėl prekybos, transporto ir turizmo sektorių augimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)