Prie Rygos, Babytės valsčiuje, šių metų rudenį planuojama priduoti pirmuosius uždaros gyvenvietės „Jurmala Lake Club“ pastatus. Projekto vykdytojai teigia, jog kalbama apie „Rubliovkos“ (prabangi gyvenvietė prie Maskvos) atitikmenį Latvijoje.

Apie tai Latvijos žiniasklaidos priemonėms oficialiame pranešime spaudai paskelbė šio projekto statytojų atstovai, rašo DELFI.lv. Gyvenvietės projektą realizuoja Rusijos korporacijos „GazEnergoStroi“ prezidentas Sergejus Černinas bei Latvijos įmonė „S. I. Development“, kuri kadaise priklausė S. Černinui, bet dabar yra vadovaujama asmenų, susijusių su kita šio rusų verslininko bendrove Latvijoje.

Daugiau kaip 12 ha užimančioje teritorijoje išdygo trijų tipų namai – privačios vilos ir namai su ketveriais dviejų aukštų apartamentais, taip pat daugiabutis namas, kuriame įsikurs sporto klubas, SPA, kontrolės punktas, požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, parduotuvė, nedidelis turgelis bei buitinių paslaugų įmonės. Gyvenamųjų patalpų plotai varijuoja nuo 153 iki 359 kv. m, o privačios vilos statomos žemės sklypuose, kurių plotai siekia 1200 – 2500 kv. m. Jie bus parduodami kartu su statiniais.

Gyvenvietę „Jurmala Lake Club“ suprojektavo ir stato bendrovės „Merks“, „Arhibuilding“ bei „Archstudio KA“, o inžinieriniais – techniniais sprendimais rūpinasi „General Electric“ ir „Siemens“. Ypatingu projekto partneriu yra korporacija „GazEnergoStroi“.

S. Černinas – korporacijos „GazEnergoStroi“ prezidentas, „Technoplatformos „Bioenergetika“ valdybos pirmininkas ir Rusijos biotechnologų draugijos viceprezidentas, neseniai vienbalsiai buvo išrinktas Rusijos Bendruomenių rūmų Tarybos nariu ir Ekologijos bei aplinkosaugos komisijos pirmininku. Šis sprendimas buvo priimtas 2014 metų birželio 16-ąją, per pirmąjį Rusijos Federacijos Bendruomenių rūmų plenarinį posėdį. Bendruomenių rūmų nariai išrinko organizacijos vadovybę, suformuodami Tarybą, ir numatė pagrindines veiklos gaires artimiausiems trejiems metams.

S. Černinas Rusijoje nėra naujokas. Jis jau kelerius metus sėkmingai dirba Latvijos nekilnojamojo turto rinkoje. Vienas iš jo projektų – garsioji gyvenvietė „Saliena“ prie Jūrmalos. 2012 metas jis pagarsėjo ir tuo, kad įsigijo bankrutavusį mėsos kombinatą „Trials“ Valmieroje ir ketina atgaivinti jo veiklą.

„S.I. Development“ – Latvijos įmonė, įsteigta 2012 metais. Svetainės crediweb.lv duomenimis, jos pirmuoju savininku buvo S. Černinas. Šiuo metu įmonė priklauso Didžiosios Britanijos juridiniam asmeniui „Term Business Systems LLP“. „S.I. Development“ valdybą sudaro Edgaras Kuduras (pirmininkas) bei rusas Vadimas Raikinas (valdybos narys). Jie abu taip pat priklauso įmonės „Biogazenergostroy Baltic“, kurios savininkas yra S. Černinas, valdybai.

Įmonei „S.I. Development“ priklauso 100 proc. bendrovės „JLC Luxury Village“, įregistruotos šių metų gegužę, akcijų. „JLC Luxury Village“ kapitalas sudaro 168 tūkst. eurų. „S.I. Development“ kapitalas – 2000 latų. Crediweb.lv duomenimis, 2003 metais „S.I. Development“ apyvarta siekė 142 eurus, o nuostoliai sudarė 67,6 tūkst. eurų. Firmoje dirbo du žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)