Visai neseniai pajūryje atsinaujino sveikatingumo centras „Energetikas“, kuris ateityje planuoja įrengti vandens parką, kuriame poilsiautojai galės pramogauti Baltijos pajūrį užklupus vėsumai bei lietui. Tai tik vienas iš projektų, kuriais žadama suteikti daugiau veiklos Palangos savivaldybėje atostogaujantiems gyventojams.

„Mūsų tikslas, kad Palanga būtų gydomasis, pramoginis, sveikatingumo kurortas, į kurį atvykstama ištisus metus“, - kalbėjo Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Savivaldybės planuose ir buvusios jūrininkų gydyklos atnaujinimas. Šiuo metu vyksta techninio projekto parengimas. Teritorijoje yra du mineralinio vandens gręžiniai.

„2015 m. tikimės pradėti statyti didžiulę sanatoriją, kaip Druskininkuose „Eglė“. Šios kompanijos atstovai domisi šiuo projektu. Jau parengti detalieji planai“, - teigė meras.

Palangoje vėl pradėtos „Ikea“ dukterinės įmonės „Pinus Proprius“ viešbučio statybos, kurios 2008 m. buvo sustabdytos dėl prokurorų inicijuoto bylinėjimosi teismuose, liečiančio specialųjų paminklosauginį kurorto centrinės dalies planą. Š. Vaiktus teigė, kad Jūratės g. įsikursiantis viešbutis turėtų pasipuošti pasaulyje garsaus penkių žvaigždučių viešbučio vardu. Pasak jo, projekto įgyvendintojai kaip tik derasi su dviem garsiomis kompanijomis dėl viešbučio Palangoje vardo.

Kvies ir klausytis koncertų, ir sportuoti

Intensyvios statybos vyksta ir Vytauto g. Čia 40 metų stovėjusios lauko estrados vietoje kyla naujas pastatas, kuris bus dengtu stogu.

Nauja estrada turės 2,2 tūkst. sėdimų vietų. Koncertų salė bus pritaikyta koncertams, televizijos projektams. Šiuo metu statybos aikštelėje dirba apie 50 žmonių, vėliau šis skaičius turėtų išaugti iki 250.

Palangos estrada pareikalaus beveik 25 mln. Lt investicijų, iš kurių 10 mln. Lt yra Europos Sąjungos parama.

Šioje Palangos vietoje bus bandoma įkurti kultūros židinį. Šalia atstatytame Kurhauze koncertus galės klausyti apie 240 žmonių. Ruošiami atnaujinimo projektai ir kitoje Vytauto g. pusėje esančiam kino teatrui. Čia turėtų vykti ne tik filmų peržiūros, bet ir teatro pasirodymai.

Balandžio mėnesį Palangoje duris atvėrė naujas sporto kompleksas. Šiuo metu vyksta futbolo stadiono rekonstrukcija, kuri turėtų baigtis rugsėjo mėnesį. Planuojama, kad aplink jį įrengti devynių bėgimo juostų taką. Vėliau turėtų atsirasti ir teniso aikštelės.

Sporto kompleksas pareikalavo 14 mln. Lt investicijos. Jame įrengta aikštė krepšiniui, rankiniui, tinkliniui.

Varžybų metu renginį stebėti gali 1,1 tūkst. sporto aistruolių. Balkonuose galima pasodinti dar 400 žmonių, tačiau kol kas čia bus įrengti stalo teniso stalai.

Sporto komplekse įrengtos dvi treniruoklių salės – vyrams ir moterims. Planuojama taip pat įrengti pirtis ir baseiną. Sporto komplekse gali lankytis ir vietos gyventojai. Mėnesio abonementas kainuoja 100 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)