Palangos meras Šarūnas Vaitkus teigė, kad anksčiau vokiečiai, skandinavai ir kiti užsieniečiai, Baltijos pajūriu keliaudavę ant ratų, tiesiog Palangą aplenkdavo arba bandydavo glaustis pas privačius asmenis.

Pajūrio regioniniame parke įrengtame kempinge galės apsistoti apie 80 kemperių. Visa teritorija aptverta, stebima vaizdo kameromis. Kemperiams įrengtos poilsio vietos – tik pirmas didelio projekto etapas.

Kaip tik šiuo metu Palangos savivaldybė laukia žinių, ar pavyks gauti finansavimą iš Europos Sąjungos antram etapui, kurio metu būtų įrengta vieta, leisianti įsikurti palapinių miesteliui. Trečio etapo planuose – šešiolika 80 kv. m namukų, kuriuose galėtų apsistoti po dvi šeimas.

Įvažiavus į kempingą poilsiautojus pasitiks du čerpėmis dengti namai. Viename jų įsikurs administracija, kitame – įrengta virtuvė.

Į kempingą atvykę poilsiautojai gaus plastikines korteles, kurias įdėjus į terminalą stovėjimo vietoje bus galima kemperį prijungti prie vandens ir elektros.

Iškirstoje miško dalyje įrengtos tinklinio, krepšinio aikštelės. Greitai čia atsiras ir vaikų žaidimo aikštelės.

Palangos meras Š. Vaitkus atsakyti, kada kempingas galės priimti pirmuosius poilsiautojus, kol kas negalėjo atsakyti.

„Viskas priklauso nuo to, ar gausime finansavimą antram etapui. Jei gausime, tai ruošime kempingą toliau ir turėtume vartus atverti kitais metais. Jei finansavimo negausime, poilsiautojai galės čia apsistoti jau nuo liepos pabaigos“, - pasakojo jis.

Nemirsetoje įrengtas kempingas nuo jūros nutolęs 700 m, dviračių takas – 300 m.

Paklaustas, ar šis savivaldybės projektas gali tikėtis pelno, Š. Vaitkus teigė, kad tokio tikslo savivaldybė sau nėra užsibrėžusi.

„Jei nori, kad į miestą ateitų investicijos, reikia pradėti infrastruktūrą, tada viskas ir pradeda judėti. Toks ir yra mūsų tikslas“, - teigė jis.

Už aikštelės, kurioje stovės kemperiai stovi dar vienas čerpiniu stogu dengtas pastatas. Čia poilsiautojai galės naudotis dušu, tualetais, savitarnos skalbykla bei bus įrengti vaikų kambariai.

Ateityje planuojama kempinge įrengti ir baseiną po atviru dangumi.

„Anksčiau su kemperiais buvo problema, važiuodavo, bet neturėdavo priėjimo prie to, ko reikia kemperiams. Turistai lenkdavo Palangą arba važiuodavo į privačius sklypus arčiau Šventosios, prašydavosi, kad priimtų“, - prisiminė miesto meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)