Vilniaus miesto taryba trečiadienį priėmė sprendimą, kuriuo Vilniaus meras įpareigojamas teikti Vyriausybei atitinkamą nutarimo projektą.

Juo Vyriausybei būtų siūloma pripažinti daugiafunkcinį sveikatinimo centrą su olimpiniu baseinu sostinės Lazdynų mikrorajone valstybinės reikšmės objektu - tai leistų skirti finansavimą šio objekto projektavimui bei statyboms.

Numatoma, kad nutarimo projektas dar gali būti tikslinamas atsižvelgiant į suinteresuotų institucijų rekomendacijas.

Vilniaus meras Artūras Zuokas trečiadienį Vilniaus tarybos posėdyje sakė prieš savaitę gavęs premjero Algirdo Butkevičiaus patikinimą, kad Kūno kultūros ir sporto departamentas jau kitąmet skirs 2,4 mln. litų objekto projektavimui.

Premjero atstovai BNS trečiadienį šios informacijos negalėjo patvirtinti.

Investicinį daugiafunkcinio sveikatinimo centro projektą parengusi Vilniaus savivaldybė planuoja, kad objektas kainuos 65 mln. litų ir bus pastatytas iki 2017 metų dabartinio Lazdynų sporto centro, kuris bus nugriautas, vietoje.

Centre būtų įrengti du baseinai: vienas, 50 metrų ilgio, su pakeliamu dugnu, būtų skirtas plaukimo treniruotėms bei varžyboms, 25 metrų - šuoliams į vandenį.

Planuojama, kad senasis baseinas būtų nugriautas tik prieš tai suradus investuotojus, kurie sutiktų pastatyti dar vieną kompleksą su 25 metrų baseinu ir aštuoniais plaukimo takeliais.

Šiam projektui konkursą ketinama skelbti birželį, jis turėtų būti pastatytas per metus ir kainuoti ne daugiau kaip 10 mln. litų. Savivaldybė su investuotojais sudarytų sutartį dėl šio baseino išpirkimo per 10 metų.

Dabartinis kompleksas su 50 metrų plaukimo takeliais Lazdynuose buvo pastatytas 1979 metais, nuo to laiko buvo atlikti tik kosmetiniai šio statinio remontai, paskutinįkart - 2010-aisiais. Jam savivaldybė nusprendė nebeskirti investicijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)