„YIT Kaustos“ generalinis direktorius Kęstutis Vanagas pastato atidarymo šventėje teigė, kad šis 21 aukšto, daugiau nei 80 metrų pastatas taps pavyzdžiu ir kitoms įmonėms statyti aukštos energinės klasės biurų pastatus.

„Grand Office“ iškilo buvusios spaustuvės vietoje.

Kaip pasakojo K. Vanagas, pirmąjį sklypą Viršuliškėse nusipirko dar 2005 m. Po metų – dar vieną. Vėliau buvo parengtas detalusis planas ir pradėtas projektuoti kvartalas. 2008 m. gavusi statybos leidimą įmonė pradėjo statyti šitą biurų ofisą.

2009 m. atėjus krizei nuspręsta projektą įšaldyti. Patobulinus projektą, jo įgyvendinimas atnaujintas 2012 m.

Tačiau po kelerių metų atėjo laikas projektui vėl atgimti. „YIT Kaustos“ vadovas teigė, kad biurų pastate jau beveik visos patalpos išnuomotos. Čia dirbs „Lesto“, „BTA draudimas“, „Schneider electric“. Su keliomis kitomis įmonėmis derybos eina į pabaigą.

Pastato architektas Gintaras Čeikauskas teigė biurų pastato atidarymo laukęs aštuonerius metus. Pirmasis verslo centro eskizas buvo nupieštas 2006 m.

„Jei ne krizė, šitą šventę būtume šventę anksčiau, - teigė jis. - Svarbiausia, pasirodo, gyvenime yra svajoti, bet svajoti reikia atsargiai ir atsakingai, nes svajonės virsta mintimis, mintys – žodžiais, žodžiai – veiksmais, veiksmai – darbais, o darbai – rezultatais“.

Architektas pats teigė gyvenęs Viršuliškėse nuo dešimtos klasės.

„Kai ruošiausi universitetui, net bijodavau pagalvoti, kad kažkada čia, Viršuliškėse, teks kažką projektuoti. Jei kas būtų pasakęs, būčiau sakęs man nemeluoti. Bet pasirodo, mano noras studijuoti, projektuoti išsipildė“, - teigė jis.

Likimas architektui iškrėtė ir kitą staigmeną. Studijų metais G. Čeikauskas išvyko studijuoti į Suomiją. Ten pirmoji parduotuvė, į kurią buvo nuvestas studentas, buvo „Prisma“. Būtent šios prekės ženklo parduotuvė dabar stovi šalia „Grand Office“ verslo centro.

„Jei man kas nors būtų dešimtoje klasėje pasakęs, kad čia bus ne tik „Prisma“, bet dar ir dangoraižis ir kartu su suomiais vykdomas projektas, būčiau sakęs, kad svajonės yra svajonės, bet reikia turėti ribas“, - prisiminė architektas.

Biuro pastato bendras plotas 10,38 tūkst. kv. m. Komercinėms patalpoms pirmame aukšte skirta – 1,4 tūkst. kv. m. Biurų nuomai – 9,165 tūkst. kv. m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)