Planai iki 2017 metų pabaigos sostinėje pastatyti naują daugiafunkcinį sveikatinimo centrą visuomenei pristatyti antradienį Vilniaus savivaldybėje.

Investiciniame projekte numatoma, kad naujajame centre veiktų modernūs 25 ir 50 metrų plaukimo baseinai su pakeliamu dugnu - 50 metrų baseinas bus skirtas plaukimui, o 25 metrų – šuoliams į vandenį.

Kaip teigiama projekte, reguliuojamas baseino gylys suteiktų galimybę centre treniruotis ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir vandens pramogų mėgėjams, senjorams, vaikams, neįgaliems žmonėms.

Kaip BNS sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas, dabartinio, prieš 35 metus pastatyto baseino būklė įvertinta kaip avarinė.

„Olandijoje, kuri plotu yra trečdaliu mažesnė už Lietuva, yra 3000 baseinų, Lietuvoje mes jų turime apie 60. Lietuva pagal šį rodiklį - viena paskutinių Europoje. Turint tokią senieną priimti sprendimą, kad mes jį rekonstruojame, būtų neteisinga. Todėl po konsultacijų su specialistais, su vandens sporto šakų federacijomis priimtas sprendimas, kad tikslingiau nugriauti senąjį ir pastatyti naują, tarptautinius standartus atitinkanti baseiną“, - sakė R.Vaiginas.

Planuojama, kad šis 60-65 mln. litų projektas būtų finansuojamas ES lėšomis, 15-20 procentų sumos būtų prisidedama arba iš Valstybės investicijų programos, arba iš savivaldybės biudžeto.

Dėl projekto finansavimo galimybių Vilniaus meras kitą savaitę planuoja susitikti su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Planuojama, kad senasis baseinas būtų nugriautas tik prieš tai suradus investuotojus, kurie sutiktų pastatyti dar vieną kompleksą su 25 metrų baseinu ir aštuoniais plaukimo takeliais. Šiam projektui konkursą ketinama skelbti birželį, jis turėtų būti pastatytas per metus ir kainuoti ne daugiau kaip 10 mln. litų. Savivaldybė su investuotojais sudarytų sutartį dėl šio baseino išpirkimo per 10 metų.

Dabartinis sostinės Lazdynų baseino kompleksas su 50 metrų plaukimo takeliais buvo pastatytas 1979 metais, nuo to laiko buvo atlikti tik kosmetiniai šio statinio remontai, paskutinį kartą - 2010-aisiais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)