"Pavyko užmegzti ryšius su investuotoju, kuris tikrai susidomėjo Karinių oro pajėgų (KOP) teritorija Fredoje. Tai viena didžiausių belgų kompanijų "Ghelamco", investuojanti visoje Europoje", - dienraščiui „Kauno diena”sakė savivaldybės delegacijai vadovavęs Marijus Panceris.

Belgus sudomino 35 ha teritorijos, iš kurios ruošiamasi iškelti KOP sraigtasparnių postą, plėtra, nes ten numatyta sporto objektų statyba kartu su gyvenamaisiais, komerciniais, pramoniniais pastatais. "Ghelamco" domisi tik didelės apimties projektais.

Tai nebuvo vienintelis investuotojas, kuriam į akį krito didžiulė teritorija netoli miesto. Fredos teritorija Aleksoto seniūnijoje taip pat domėjosi Korėjoje registruota, tačiau visame pasaulyje investuojanti kompanija "FG Asset Management", kuri atnaujina senus statinius ir pritaiko juos įvairiems poreikiams.

Galimybėmis investuoti Lietuvoje ir Kaune domėjosi ir daugiau užsienio kapitalo bendrovių. Kada Kaunas gali tikėtis apčiuopiamų to teigiamo ekonominio atsigavimo ir žvalgytuvių Kanuose vaisių?

V. Pancerio teigimu, tai tik pirmas žingsnis didelių investicijų link. Dabar savivaldybei reikėtų kibti į darbą - intensyviai tęsti bendradarbiavimą su galimais investuotojais, su kuriais Kanuose užmegzti ryšiai, pasikviesti juos į svečius ir parodyti viską tikrovėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)