Kaip rašo dienraštis „Klaipėda”, uostamiesčio nekilnojamojo turto rinkoje jaučiamas pagyvėjimas. Valstybės įmonės Registrų centro duomenimis, per pirmus du šių metų mėnesius Klaipėdoje sudaryti 599 būsto pirkimo sandoriai. Iš jų 583 – butų, 16 – namų.

Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, sandorių skaičius žymiai išaugo. Per pirmuosius du šių metų mėnesius butų nupirkta 72 proc., o namų – 60 proc. daugiau.

"Pagyvėjimas nekilnojamojo turto rinkoje jaučiamas. Jis prasidėjo sausį ir kol kas neatslūgsta. Įprastai sausis, vasaris ir kovas būna vangūs, tačiau šiemet jie aktyvūs. Galima prognozuoti, kad aktyvumas toliau didės", – „Klaipėdai” tvirtino nekilnojamojo turto agentūros "Gijoneda" direktorius Edmundas Jankus.

Pasak jo, toks ažiotažas gali būti susijęs su planuojamu euro įvedimu – santaupos verčiamos nekilnojamuoju turtu.

Įmonės "Inreal valdymas" Konsultacijų ir analizės departamento vadovas Arnoldas Antanavičius teigia, kad pasiūla uostamiestyje nelabai atitinka pirkėjų lūkesčius – dėl neparduotų butų nevystoma naujų projektų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)