„Tiek visos korporacijos, tiek Lietuvoje mūsų vykdytos veiklos rezultatai praėjusiais metais nuteikia optimistiškai bei leidžia numatyti stabilų augimą ir šiemet. Per pirmuosius metų mėnesius įmonė pardavė jau daugiau nei pusę 2013 m. parduotų butų skaičiaus. Reikia pripažinti, kad pardavimų šuolį lėmė didesnė butų pasiūla, vystomų projektų sparti eiga ir suaktyvėjusi nekilnojamojo turto rinka. Stebina ir tai, kad vis daugiau gyventojų įsigyja butus savo lėšomis. Tik puse visų perkančiųjų naudojasi bankų paslaugomis“, – teigia „YIT Kausta“ generalinis direktorius Kęstutis Vanagas.

Populiariausiais išliko 2-3 kambarių butai. 2 kamb. butais dažniau domisi vieniši žmonės arba jaunos poros iki 30 metų. 3 kamb. butai yra paklausiausi tarp jaunų šeimų, kurių amžiaus vidurkis siekia 30-40 metų.

Šiais metais „YIT Kausta“ planuoja pradėti statyti daugiau nei 200 butų, į būsto verslą investuojant apie 40 mln. litų. Artimiausiu metu bus pradėti antrojo „Solo city“ ir trečiojo „Šilo namų“ etapo statybos darbai, Vilniuje Žirmūnų mikrorajone jau įsibėgėja naujo daugiabučių kvartalo „Upės rezidencija“ statybos. Taip pat vykdomi trijų naujų būsto projektų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje projektavimo darbai.

Nuo 2001 m. įmonė Lietuvoje jau yra įgyvendinusi 18 būsto projektų Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)