„Projektai – pagal pigiausios kainos kriterijų, jau net projektų ekspertizės nebereikia, techninė priežiūra – pagal pigiausios kainos kriterijų, statybos darbai – tai pat. Pigiai perkant nuperkamos ir didžiulės problemos“, – dienraščiui „Verslo žinios” konstatuoja Dalius Gedvilas, Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) prezidentas.

Almantas Stankūnas, tarptautinės projektavimo ir konsultavimo bendrovės „Aecom” direktorius Lietuvai, teigia, kad bendra statinių projektavimo ir statybų techninės priežiūros kokybė Lietuvoje yra tragiška.

Anot jo, iki krizės bendra statinių projektavimo paslaugų kaina vidutiniškai sudarydavo apie 5–6 proc. visos statybų projekto vertės, šiuo metu ji siekia vos 2,5 proc., beje, nuo gerokai sumažėjusių projektų kainų.

Primename, kad Rygoje, įgriuvus prekybos centro stogui, žuvo daugiau nei penkios dešimtys žmonių. Nelaimės priežastys tiriamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)