Kaip rašo dienraštis „Klaipėda”, V.Ūsas Vytauto gatvės 10 name esančias 26,26 kv. metro ploto rūsio patalpas įsigijo maždaug prieš metus. Jos buvo parduodamos iš varžytinių, nes priklausė vienai namo gyventojai, kuri turėjo daug skolų.

Jis svajojo, kad rūsio patalpas pavers vasaros rezidencija, į kurią šiltuoju metų laiku galės atvažiuoti su sūnumi atostogauti pajūryje.

"Tačiau tai ir liko svajone, nes tam, kad pakeisčiau įsigytų patalpų naudojimo paskirtį, turiu gauti daugumos daugiabučio namo gyventojų sutikimą, o tai yra neįmanoma. Su tuo jau susitaikiau, tačiau patalpų negaliu naudoti niekam, nes gyventojai sukūrė neįveikiamų kliūčių", – „Klaipėdai” guodėsi V.Ūsas.

Gyventojai, dar prieš V.Ūsui įsigyjant rūsio patalpas, įrengė automatinius kiemo vartus, valdomus specialiais pulteliais.

"Tai ir yra pagrindinė problema. Gyventojai man neduoda pultelio, jo kopijos, kad galėčiau atsidaryti kiemo vartus. Todėl tikrąja šio žodžio prasme negaliu naudotis savo nuosavybe, nors Lietuvoje Konstitucija juk tokią žmogaus teisę gina", – teigė V.Ūsas. Gyventojai esą jam nedavė ir laukujų rūsio durų rakto, kad vilnietis galėtų patekti į savo patalpas.

Jis yra A.Ūso, kurio pavardė kelerius metus buvo linksniuojama bene garsiausioje Lietuvoje vadinamojoje pedofilijos byloje, pusbrolis.

Vytauto g. 10 namo gyventojai nebuvo linkę dienraščiui "Klaipėda", o per jį ir V.Ūsui paaiškinti, kodėl jam neleidžia naudotis tuo, kas priklauso.

"Visiška netiesa, kad jam neleidžiame naudotis nuosavybe. Kokia tiesa? Nieko nekomentuosiu, mes privatūs asmenys. Kas jūs – prokurorė, teisėja, kad užduodate tokius klausimus? Neieškokite juodo katino ten, kur jo nėra. Neturiu jokio atsakymo, viso gero", – pokalbį greitai baigė vienas Vytauto g. 10 namo gyventojas, griežtai uždraudęs skelbti jo pavardę, tačiau ji redakcijai žinoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (265)