Už tai, kad Europos 2015 m. metų vyrų krepšinio čempionatui besiruošiantiems Ukrainos miestams būtų padovanotas techninis arenos projektas, miesto politikai balsavo beveik vienbalsiai. Nors prieš tai Teisingumo ministerija į šiauliečių paklausimą, ar galima perduoti ukrainiečiams savivaldybės nematerialųjį turtą – arenos projektą, atsakė neigiamai. Pasak ministerijos, tam prieštarauja įstatymai.

„Leidome pasinaudoti kaip idėjine Šiaulių arenos statymo idėja. Tą pačią idėją, kurią naudojo Eugenijaus Miliūno studija, pirminis ir svarbiausias leidimas ir yra jų – ar jie leidžia panaudoti idėją. Kokia [arena] Ukrainoje iškils, kiek modifikuota, kiek vietų ir t.t. tai nelabai ir galime spėlioti“, – teigė Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas.

Tuo metu oficialioje čempionato rengėjų svetainėje galima pamatyti tokią pat areną kaip Šiauliuose, tik jau su ukrainietiškais užrašais, o Lvovo arena tinklalapyje pristatoma Šiaulių arenos išorės ir vidaus nuotraukomis. Vyriausybės atstovas Šiaulių apskrityje sako nuo pat balandžio negalintis išsiaikškinti, kam konkrečiai perduotas arenos projektas, jis tarybos sprendimą apskundė teismui.

„Pažeistas Vietos savivaldos, Viešojo administravimo įstatymai. Be abejo, Valstybės ir savivaldybių turto valdymo ir disponavimo įstatymas, nes ten aiškiai apibrėžtas viešosios teisės principas“, – teigė Vyriausybės atstovas Šiaulių apskrityje Jonas Novogreckis.

Šiaulių arenos projekto perdavimo ukrainiečiams peripetijomis domisi STT, Šiaulių apygardos prokuratūra. Tuo metu Europos 2015 metų vyrų krepšinio čempionatui besiruošiantis Charkovas savo tinklalapiuose skelbia, kad ir Klaipėdos Švyturio arena yra jų statomo komplekso prototipas.