Norintys dalyvauti aukcione turėjo iki trečiadienio 11 val. pervesti 10 proc. nuo pradinės kainos užstatą, tai yra 70 tūkst. Lt. Tačiau susidomėjusių neatsirado.

„Niekas užstato nesumokėjo. Tai reiškia, kad bus kviečiamas kreditorių susirinkimas kitai kainai nustatyti. Bet kokiu atveju būtinai įvyks varžytinės, nes pagal Vyriausybės nustatytą tvarką įkeistam turtui būtina organizuoti varžytines“, - teigė bankroto administratorius Vytautas Česonis.

Manoma, kad pirkėjus baido per didelė kaina.

„Paprastai kai mažesnė kaina susirenka daugiau norinčių ir įsijungia azarto momentas. Kitą kartą kaina pakyla netgi daugiau, nei šiuo atveju nustatyta. Kai nustatys mažesnę kainą, susirinks daugiau pirkėjų ir kažkas nupirks“, - sako V. Česonis.

Teigiama, kad skelbiant kitą aukcioną pradinė sklypo, kalvės ir pamatų kaina galėtų siekti apie 400 tūkst. Lt.

Per anksčiau vykusias varžytines buvo išparduoti įvairūs daiktai ir keli nelegaliai pastatyti pastatai.

„Visi kiti pastatai buvo nupirkti, išskyrus tvartą. Vienas iš reikalavimų buvo tas, kad pastatai buvo parduodami nugriovimui“, - sakė V. Česonis.

Neatmetama, kad jei ir toliau niekas nenorės įsigyti „Bajorkiemio“ komplekso, jis gali būti išskaidytas į mažesnius sklypus. Tačiau, V. Česonio manymu, tai mažai tikėtinas variantas.

DELFI primena, kad populiarus restoranas šalia greitkelio Kaunas - Vilnius sudegė praėjusių metų lapkričio pabaigoje. Manoma, kad pastatas buvo padegtas tyčia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)