Pajūrio kempingas veikti pradėjo prieš 4 metus, tačiau apsistoti jame galėjo tik palapinėse arba su kemperiais poilsiaujantys žmonės. 8 stacionarūs nameliai visiškai įrengti birželio viduryje. Uostamiesčio taryba iškart nustatė jų nuomos kainą, deja, iki šiol nameliai stovi tušti.

„Žmonės domisi, mes kasmet sakydavom, kad tie nameliai atsiras. Aišku, tų rezervacijų nebuvo tiek, kad galėtume pasakyti, kas šitie nameliai būtų visą vasarą užimti, bet buvo keletas rezervacijų, domėjosi ir grupės, ir pavieniai asmenys, bet situacija susidarė tokia, kad nameliuose dirbti negalėjome“, – aiškina Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savicienė.

Paaiškėjo, kad pagal europinės paramos gavimo sąlygas nei savivaldybė, nei miesto politikai namelių nuomos kainų nustatyti negali – privaloma skelbti viešąjį konkursą ir išrinkti koncesininką, kuris kempinge tvarkytųsi, kaip norėtų.

„Na, yra tokie biurokratiniai žabangai, kuriuos jau, matyt, ir eurobiurokratai supranta, kad jie jau persistengė su šitais teisės aktais. Tai teks atlikti procedūras iki galo ir iš naujo“, – teigia Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Už namelių nuomą gauti pinigai būtų keliavę į miesto biudžetą. Dabar gali atsitikti taip, kad savivaldybė ne tik kad negaus pajamų, bet ir pati kasmet turės mokėti koncesijos mokestį.

„Tačiau optimistiškai nuteikia „Švyturio arenos“ koncesijos konkursas, kuomet jeigu visi didieji miestai, kurie pasistatė arenas, koncesininkui moka tam tikrą sumą per metus, tai mes „Švyturio arenos“ koncesininkui nemokame nė cento“, – sako A. Šulcas.

Kol bus išrinktas koncesininkas, namelius bandoma išnuomoti, tačiau – kol kas nesėkmingai. Iš viso „Pajūrio kempinge“ bus pastatyta 12 namelių. Iš Europos Sąjungos fondų tam skirta apie 350 tūkstančių litų. Dar per 200 tūkstančių prideda savivaldybė.