Palangos atstovams pristatytos idėjos, kaip galėtų atrodyti Šventosios uostas. Palangos savivaldybė informuoja, kad šalia uosto infrastruktūros būtų pasirūpinta žmonių traukos centrais - siūloma krantinėje įrengti pėsčiųjų alėją, o uoste galbūt įrengti įdomesnės architektūros komercinių objektų, tokių kaip viešbutis ar buriavimo mokykla.

Pietinį uosto molą, iš kurio yra likę vertikalūs poliai, siūloma palikti pramogautojams, o šalia formuoti naują molą, atvirą pėstiesiems - ant jo galėtų būti ir į jūrą nusileidžiantys laiptai. Būtų siekiama, kad uostas neliktų atsietas nuo kurorto, o plėtotųsi drauge, pėsčiųjų ir rekreacijos zonomis sujungiant jį su pagrindine miesto gatve.

Uosto infrastruktūros įrengimas, Klaipėdos uosto direkcijos duomenimis, galėtų kainuoti apie 200 mln. litų. 140 mln. litų tikimasi gauti iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų: šis projektas yra įtrauktas į Susisiekimo ministerijai pateiktą 2014-2020 metais numatomų įgyvendinti projektų sąrašą.

"Akivaizdu, kad projekto įgyvendinimas yra prasmingas, todėl išdrįsome pamodeliuoti į ateitį. 2015-2016 metų perspektyvoje, atsižvelgiant į vykdomų darbų grafikus ir gavus ES paramą, galėtų būti statomi uosto molai, uosto krantinės, tvarkomos Šventosios miestelio centrinės dalies rekreacinės erdvės, vykdomi komerciniai projektai uosto teritorijoje ir šalia jos. Būtų puiku, jei 2016-aisiais Šventosios uostas taptų atviras ir patrauklus tiek vandeniu, tiek sausuma atvykstantiems lankytojams bei miesto svečiams", - pranešime cituojamas Klaipėdos uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Savivaldybė, savo ruožtu, turėtų pasirūpinti viešųjų erdvių tvarkymu, taip pat - kompleksiniu užstatymo planu, kad išliktų nuo miesto link uosto vedantys pėsčiųjų takai ir viešosios erdvės.

Šventosios uostas iškilmingai atidarytas 2011-ųjų metų birželį, tačiau praėjus vos 10 dienų jį teko uždaryti, kai įplaukos kanalą smėliu užnešė vėjas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)