Per paskutinius porą mėnesių akivaizdžiai išaugo siūlomų butų nuomos pasiūla, rodo nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt statistika. Birželį, palyginti su balandžiu, butų nuomos pasiūla padidėjo daugiau nei 40 proc. Pasiūlos augimą diktavo padidėjusi pasiūla – be nuolatinės nuomojamo nekilnojamojo turto paklausos, kuomet tinkamo būsto ieško poros, jaunos šeimos ar pavieniai asmenys, birželį suaktyvėjo būsto, kuriame galėtų įsikurti keli studentai, paieškos.

Itin didelė būsto paklausa leidžia diktuoti būsto savininkams savo sąlygas, rinktis nuomininkus, svarstyti, ar išnuomoti tiems, kurie jau kreipėsi, ar laukti kitų, kurie atrodytų tinkamesni nuomininkai, galbūt pasiūlytų didesnę kainą ir pan. Portalo Aruodas.lt statistikos duomenys rodo, kad nuomos skelbimai ilgai neužsibūna – jei skelbime įvardijama logiška nuomos kaina, būsto nuomos skelbimas būna publikuojamas vidutiniškai nuo savaitės iki trijų. Jei būstas įrengtas, nuomojamas su baldais, jame šildymas savarankiškai reguliuojamas, nuomininkams surasti gali reikėti vos kelių dienų ar poros savaičių.

Nekilnojamojo turto tarpininkų teigimu, šiemet tendencijos krypsta link pasiūlos vasarai baigiantis sumažėjimo – gali būti, kad rugpjūčio pabaigoje ar rugsėjo pradžioje nebebus ką pasiūlyti į miestą atvykstantiems ir būsto ieškantiems studentams.

Remiantis portalo Aruodas.lt duomenimis, centrinėje Vilniaus miesto dalyje (Senamiestyje, Naujamiestyje, Žvėryne, Šnipiškėse, Užupyje) nuomojamų vieno kambario butų vidutinė kaina mėnesiui skelbimuose siekia apie 1300 Lt, dviejų kambarių – apie 1900 Lt, trijų kambarių – apie 2200 Lt. Ne pačiame miesto centre, bet netoliese esančiuose mikrorajonuose (Žirmūnuose, Šiaurės miestelyje), ar tuose, kurie dažniausiai pasižymi gerai išvystyta infrastruktūra ir daugiausia naujos statybos namais su reguliuojamu šildymu (Jeruzalėje, Verkiuose, Baltupiuose, Pilaitėje) esančių vieno kambario butų nuomos kaina, siūloma skelbimuose, siekia vidutiniškai 1000 Lt mėnesiui, dviejų kambarių – apie 1400 Lt, trijų kambarių – apie 1850 Lt. Toliau nuo centro esančiuose miegamuosiuose rajonuose (Fabijoniškėse, Justiniškėse, Karoliniškėse, Pašilaičiuose, Šeškinėje, Viršuliškėse) būsto nuomos kainos yra mažiausios: vieno kambario butą norima išnuomoti vidutiniškai už 700 Lt, dviejų kambarių – už 1000 Lt, trijų kambarių – vidutiniškai už 1150 Lt.

Kauno centrinėje dalyje vieno kambario butus norima išnuomoti vidutiniškai už 700–800 Lt mėnesiui, dviejų kambarių – už 1000 Lt, trijų kambarių – už 1500 Lt. Miegamuosiuose rajonuose (Dainavoje, Šilainiuose, Petrašiūnuose, Vilijampolėje) vieno kambario buto nuoma skelbimuose siekia apie 500 Lt mėnesiui, dviejų kambarių – apie 750 Lt, trijų kambarių – apie 700 Lt.

Centrinėje Klaipėdos dalyje (Centre, Vitėje, Senamiestyje, Vėtrungės ir Miško mikrorajonuose) dviejų kambarių butų nuomos kaina skelbimuose siekia apie 1100 Lt mėnesiui, trijų kambarių – apie 1700 Lt. Miegamuosiuose rajonuose dviejų kambarių butus norima išnuomoti vidutiniškai už 600 Lt, trijų kambarių – už 800–900 Lt.

Pateiktos vidutinės butų nuomos kainos, kurios gali skirtis, įvertinus konkretų objektą, įrengimą, šildymo tipą, tikslesnę vietą mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)