Jau pirmąją liepos savaitę skaičiuojama, kad sostinėje apsilankys daugiau kaip 250 aukšto rango politikų bei daugiau kaip 60 žurnalistų iš Briuselio.

Planuojama, kad per pusmetį Vilnius sulauks apie 30 tūkst. svečių. Tačiau Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sako, kad tai optimistinis planas: tokių išvadų prieita pasikonsultavus su Airija bei kitomis pirmininkavimo naštą turėjusiomis šalimis.

Anot jos, jei pritrūktų gerų 3-5 žvaigždučių klasės viešbučių kambarių, numatyta dalį svečių apgyvendinti Kaune, Trakuose, vyks renginių ir Klaipėdoje.

Šiuo metu Lietuvos viešbučiai gali pasiūlyti apie 5,5 tūkst. kambarių. Didžioji dalis jų priklauso 3 žvaigždučių klasei. 5 žvaigždučių kambarių kol kas yra tik 8-iuose viešbučiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)