D. Nedzinsko įmonės valdomame žemės sklype Mindaugo gatvėje jau triūsia statybininkai. Beje, ne bet kokie statybininkai, o bendrovės „Binkauskas ir Stašinskas“ darbininkai. Šią įmonę su partneriu valdo buvęs Vilniaus mero Artūro Zuoko patarėjas Kęstutis Binkauskas.

Parinko panašius pavadinimus

Abu nekilnojamojo turto (NT) projektai plėtojami su naujomis įmonėmis, pakrikštytomis pagal pasirinktų sklypų adresus.

Registrų centro DELFI pateiktais duomenimis, D. Nedzinskas yra vienintelis bendrovės „M25 Invest“ akcininkas. Ši įmonė, Vilniaus savivaldybės skelbiamais duomenimis, valdo sklypą Mindaugo g. 25, kuriame jau dirba K. Binkausko statybininkai.

Tuo tarpu prie pat „Laisvės kelio“ skulptūros esantis sklypas Konstitucijos pr. 29 valdomas bendrovės „K29“. Registrų centro DELFI pateiktais duomenimis, šią bendrovę valdo investicinis fondas „Lords LB Baltic Fund II“, o jis priklauso bendrovei „Lords LB Asset Management“, į kurią savo pinigus investuoja M. Marcinkevičius.

D. Nedzinsko verslas, Registrų centro duomenimis, yra visiškai šviežias: buvęs VP dešimtuko narys bendrovę „M25 Invest“ įsteigė tik pernai liepą. Tuo tarpu M. Marcinkevičiaus verslo kontroliuojama „K29“ įsteigta metais anksčiau.

Pasamdė buvusio A.Zuoko patarėjo statybininkus

Darius Nedzinskas
Nors ir su „jaunesne“ įmone, D. Nedzinskas savo NT projektą plėtoja greičiau. Čia jau triūsia bendrovės „Binkauskas ir Stašinskas“ statybininkai, rausiama žemė būsimų pastatų pamatams. Registrų centro DELFI pateiktais duomenimis, pusė šios bendrovės akcijų priklauso buvusiam Vilniaus mero patarėjui K. Binkauskui.

Beje, buvusio A. Zuoko patarėjo K. Binkausko verslas ne pirmą sykį dirba su vadinamuoju VP dešimtuku. „Binkauskas ir Stašinskas“ darbavosi statant ir remontuojant ne vieną prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvę Vilniuje ir kituose šalies miestuose. Įmonės interneto svetainėje skelbiamais duomenimis, vien 2011-2012 m. ši bendrovė samdyta įvairiems darbams septyniose šio tinklo parduotuvėse.

K. Binkauskas iš A. Zuoko patarėjų komandos pasitraukė pernai. Tačiau toli nuo Vilniaus valdžios dangoraižio jis nenuėjo. Dabar K. Binkauskas vadovauja vienos iš A. Zuoko vizijų įgyvendinimui – verslininkas eina skrydžių bendrovės „Air Lituanica“ valdybos pirmininko pareigas.

D.Nedzinskas: „Nieko jūs nežinot“

DELFI žiniomis, „M25 Invest“ valdomame sklype numatomas mišrios paskirties NT kompleksas. Dalis patalpų bus komercinės, tačiau čia sykiu turėtų atsirasti ir butai. Už būstą tokioje sostinės vietoje veikiausiai bus prašoma tikrai nemenkos kainos. Vilniaus savivaldybės dokumentuose, dar 2008 m. tvirtinant šio sklypo duomenis, nustatyta, kad čia galimi dviejų aukščių pastatai: iki 5 aukštų (iki 10 m nuo žemės paviršiaus) ir iki 9 aukštų (iki 35 m). Nustatytas sklypo naudojimo pobūdis – „daugiaaukščių ir aukštybinių gyvenamųjų namų statybos, prekybos, paslaugų ir pramogų objektų statybos“.

Dabartinė Vilniaus valdžia sprendimus, susijusius su šiuo sklypu, koreguoti ėmėsi pernai vasarą. Pirmasis administracijos direktoriaus įsakymas, kuriuo patikslintos sklypo užstatymo ribos, pasirašytas 2012 m. liepos 20 d. – praėjus dviem dienoms po to, kai D. Nedzinskas įsteigė bendrovę „M25 Invest“.

Tačiau pats „M25 Invest“ savininkas D. Nedzinskas nelinkęs kalbėti apie savo investiciją. Buvęs VP dešimtuko narys akivaizdžiai suirzo, DELFI žurnalisto paprašytas pakomentuoti statybas Mindaugo gatvėje.

„Niekos jūs nežinot ir nieko aš jums nekomentuosiu. Viso gero“, - tiek DELFI tepasakė buvęs „Leo LT“ kūrėjas.

Būsimo komplekso detalių atskleisti nesutiko ir projektavimo darbus D. Nedzinsko verslui atlikusios bendrovės „archiDELTA“ atstovas Linas Savičius.

„Visos autorinės teisės priklauso užsakovui. Buvo laikas, kada galima buvo susipažinti su tuo projektu. Visuomenė buvo informuota, ir šiuo metu viskas jau yra užsakovo dispozicijoje“, - DELFI teigė L. Savičius, paprašytas pasidalinti būsimų statinių vizualizacijomis.

D. Nedzinsko statybas jis apibūdino trim žodžiais: „prekybos paskirties pastatas“. Tačiau paklaustas, ar numatoma ir gyvenamoji statyba, pašnekovas nebuvo linkęs atvirauti. „Apie šituos dalykus aš jums nieko negaliu atsakyti. (...) Projektas yra pabaigtas, ir mes po jo atidavimo užsakovui tokia informacija nei dalintis, nei teikti... tiesiog mes sutartimi esame įpareigoti to nedaryti“, - aiškino L. Savičius.

M.Marcinkevičiaus verslo valdose – kol kas tik kelmai

Mindaugas Marcinkevičius
M. Marcinkevičiaus verslo valdomuose plotuose Konstitucijos pr. 29 kol kas nuveikta nedaug. Vienintelis ryškesnis būsimų statybų ženklas – tai, kad iškirsti dar neseniai šiame sklype vešėję medžiai ir krūmynai.

Tačiau būsimasis statinys – didžioji „Lords LB Asset Management“ investicija – jau suprojektuotas. Prie „Laisvės kelio“ turėtų išdygti įspūdingas komercinių patalpų kompleksas.

Vilniaus meras A. Zuokas yra skelbęs, kad šios investicijos planuojama vertė – apie 75 mln. Lt. Bendras pastato plotas turėtų siekti apie 15,8 tūkst. kvadradinių metrų. Taip pat skelbta, kad statybos darbai gali būti baigti jau kitais metais.

M. Marcinkevičius apie savo investiciją kalbėjo atviriau nei jo buvęs verslo partneris D. Nedzinskas. Tiesa, verslininkas teigė nesąs įsigilinęs į būsimų statybų detales.

„Aš esu „Lords“ akcininkas. Statybas planuoja vienas iš „Lords“ valdomų fondų. Su jų atstovais geriausiai būtų kalbėti. (...) Aš esu investavęs į „Lords LB Asset Management“ kapitalą. Aš asmeniškai statybomis Konstitucijos prospekte neužsiimu“, - dėstė M. Marcinkevičius.

DELFI primena, jog vadinamasis VP dešimtukas subyrėjo 2009 m. vasaros pabaigoje. Apie vienos įtakingiausių šalies verslo grupių skilimą pranešė turtingiausias šalies žmogus Nerijus Numavičius. Tuomet VP dešimtuko nariai nebuvo linkę leistis į diskusijas apie tai, kodėl nutarė pasukti skirtingais keliais. Tačiau buvęs VP dešimtuko partneris Julius Numavičius šiemet prabilo: jis „Verslo žinioms“ pareiškė, kad viena pagrindinių skyrybų priežasčių – nepavykusios branduolinės ambicijos su „Leo LT“ projektu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)