Įžvelgusi šioje srityje verslo galimybę ir įtikinusi darbdavį, informacinių technologijų įmonę „Alna Software“, tapti šio projekto partneriu bei finansuotoju, jauna specialistė Registrų centrui pasiūlė įdiegti naują, lankstesnį nekilnojamojo turto rinkos duomenų platinimo mechanizmą bei pateikė sprendimus jam įgyvendinti.

„Pastarieji keleri metai įrodė, kad jauni, verslūs elektroninių paslaugų kūrėjai pasirinkę netradicines savo užmačių realizavimo formas geba sukurti stulbinamą kokybiškų ir patrauklių elektroninių paslaugų įvairovę,“ – sako bendradarbiavimą su paslaugos ntsandoriai.lt koordinavęs Arvydas Bagdonavičius, Registrų centro direktoriaus pavaduotojas. - „Atrasdami naujas Registrų centro duomenų sklaidos formas mes tikimės ne tik padėti iniciatyviems elektroninių paslaugų kūrėjams kurti savo ateitį, bet ir užtikriname geresnį visuomenės informavimą apie tikrąją padėtį nekilnojamojo turto rinkoje“.

Projekto kūrėjai, naudojantis NT sandorių informacija, siūlo sužinoti kiek rinkoje vertas dominantis arba turimas turtas. Visi nekilnojamojo turto duomenų bazės duomenys pateikiami remiantis Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu. Todėl sandorių informacijoje nėra pateikiama duomenų apie fizinius arba juridinius asmenis, dalyvavusius sandoryje, bei tikslaus nekilnojamojo turto adreso.

Registrų centro duomenų platinimo mažais paketais priemonių ir pačios paslaugos ntsandoriai.lt kūrimo darbai truko apie 9 mėnesius, juos finansavo paslaugos kūrėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)