Paskutinė gyvenamoji Rusijos oligarcho vieta buvo prabangus būstas Askoto Malūno kelyje (Mill Lane) Jungtinės Karalystės Berkšyro grafystėje. Kaip skelbia tinklalapis Zoolpa.co.uk., nekilnojamojo turto kainos minėtoje Askoto gatvėje svyruoja nuo 475 tūkst. (1,929 mln. Lt) iki 1,3 mln. svarų sterlingų (5,28 mln. Lt).

Yra duomenų, jog Jungtinėje Karalystėje B. Berezovskiui taip pat priklausė ir būstas šalies Sario grafystėje esančioje uždaroje gyvenvietėje „Wentworth Estate“. „Wentworth Estate“ rajone nekilnojamojo turto turi (arba turėjo) ir Brunėjaus sultonas, futbolo žvaigždė Andrejus Ševčenka, muzikantai Cliffas Richardas ir seras Elthonas Johnas.

Pačiame Londone B. Berezovskiui priklausė būstas prabangiame Čelsio rajone („Forbes“ skaičiavimais, šis būstas kainuoja apie 5 mln. svarų sterlingų (20,3 mln. Lt)) bei butas prestižiniame Belgreivo rajone. Anksčiau Rusijos oligarchui priklausė ir „Hascombe Court“ valdos Sario grafystėje. Kaip teigia buvusi turtuolio žmona Jelena, šį namą verslininkas pardavė už 25 mln. svarų (101,57 mln. Lt), iš kurių 5 mln. svarų (20,3 mln. Lt) atiteko jai. Prieš B. Berezovskį namas priklausė radijo laidų vedėjui Chrisui Evansui, kuris Rusijos oligarchui jį perleido už 10 mln. svarų (40,63 mln. Lt).

Prancūzijos Žydrajame krante oligarchui iš Rusijos priklausė net du nekilnojamojo turto objektai – „Chateau de la Garoupe“ ir „Clocher de la Garoupe“. Abi vilos buvo įsigytos 1997 metais už 22 mln. eurų (75,96 mln. Lt). 2007 metų liepos 30-ąją Maskvos teismas (Rusijos generalinės prokuratūros prašymu) „Clocher de la Garoupe“ areštavo. Tada verslininko advokatai tikino, jog vila buvo parduota dar 2001 metais. B. Berezovskis taip pat buvo vadinamas ir pilies „Chateau de la Croe“ šeimininku, kurią 2004 metais iš jo nusipirko Romanas Abramovičius.

Niujorke B. Berezovskiui priklausė butas, kurį 2010 metais Maskvos Basmanyj rajono teismas taip pat areštavo. Remiantis kai kuriais duomenimis, šis nekilnojamasis turtas buvo parduotas dar 2008 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)