Savininkai bene pirmieji Lietuvoje ryžosi pastatą griauti patys. Jie tikina turėję visus reikalingus leidimus, tačiau teismas juos pripažino niekiniais, prieštaraujančiais saugojamų teritorijų įstatymui.

Neringos savivaldybė pasiryžusi padėti įteisinti šias ir kitas esą neteisėtas statybas. Jeigu pastato netektų, savininkai pasiryžę iš valstybės reikalauti 4 mln. litų kompensacijos.

Pastato savininkai nusprendė nelaukti valstybės buldozerių ir griauti pastatą ėmėsi savo iniciatyva, nors su teismo sprendimu griauti nesutinka.

„Valstybės įgalioti pareigūnai pasirašė atitinkamus dokumentus, kurių pagrindu buvo sukurtas nekilnojamasis turtas. Aš prašau valstybės atsakyti už jų pareigūnų veiksmus. Valstybės reikalas, kaip aiškintis su tais pareigūnais – bausti, išreikalauti iš jų pinigus“, – sakė verslininkas Darius Vilčinskas.

Verslininkas suskaičiavo, kad patirs per 4 mln. litų nuostolio, tačiau teismas prašymą juos atlyginti atmetė, esą D. Vilčinskas dar nepatyrė jokių nuostolių, nes pastatas stovi.

Juodkrantiškiai, išgirdę, kad restoranas ant Kuršių marių kranto jau griaunamas nustėro. Vienas seniausių Juodkrantės gyventojų tikina nesuprantantis tokio teismo sprendimo.

„Gaila, kad tai yra daroma. Vietoj griovimo, galėtų panaudoti kitam dalykui, jeigu ne restoranui: bibliotekai padaryti arba dar kam nors“, – kalbėjo juodkrantiškis.

Savivaldybė, kadaise išdavusi statybos leidimus, dabar kaltės pripažinti nenori ir ją verčia buvusiai Klaipėdos apskričiai, mat ši turėjusi sutikrinti visus dokumentus. Vos kelis mėnesius Neringos mero kėdėje sėdintis meras Darius Jasaitis tikina, kad tai valstybės institucijų nesusikalbėjimas.

„Tai yra visiška kvailystė ardyti tai, ką mes čia matome. Tai buvo nuostabi vieta, kurioje man teko gerti arbatą su dabartiniu premjeru, kai jis dar nebuvo premjeras. <...> Jeigu mes tokie turtingi – griaunam“, – sakė D. Jasaitis.

Neringos savivaldybė sako, kad iki šiol nėra išdavusi leidimo griovimo darbams. To tol nedarys, kol nebus nustatyta kompensavimo tvarka.

Statybos inspekcija ar departamentas yra jau mums atsiuntęs raštą už mero savivaldžiavimą, administracijos darbuotojų neveiksnumą, dėl to, jog mes nevykdome teismo sprendimo ir neišduodame leidimo, tačiau mes klausiam institucijų, mes norime žinoti, kas kompensuos nuostolius, kas bus tie žmonės, kurie mokės“, – kalbėjo D. Jasaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)