Šią savaitę įsiplieskęs skandalas dėl 2011 metais Europos vyrų krepšinio pirmenybių dalyvius apgyvendinusio „Romantic“ viešbučio supurtė ne tik šalies krepšinio viršūnėles bei Panevėžio valdžią, bet ir viešbučių atstovus.

Primename, kad atliekant tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo už grotų atsidūrė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas ir viešbučio „Romantic“ savininkė Dalia Kuklierienė, įtarimai taip pat pareikšti Aukštaitijos sostinės merui Vitalijui Satkevičiui. Neoficialiomis žiniomis, įtariamųjų ratas gali plėstis.

D. Kuklierienę, kuri yra ilgametė LVRA valdybos narė, teismas trečiadienį leido suimti mėnesiui.

Komentuodama situaciją, E. Šiškauskienė tikino, kad teisėsauga be reikalo išpūtė didžiulį burbulą, taip pakenkdama suimtų asmenų reputacijai.

Evalda Šiškauskienė
„Neįtikėtina, kad kilo toks skandalas. Baisiausia, jog žmogų apšmeižė nieko neišsiaiškinę. Negalima pirma paviešinti, o po to aiškintis. Įsivaizduokite, jei po mėnesio pasirodys, kad nieko blogo ten nebuvo, kaip tam žmogui reikės toliau dirbti? Visus taip galima areštuoti, apšmeižti, o paskui mažomis raidelėmis pasakyti, kad nieko čia tokio. Kartais baisu ir žodį pasakyti, nes viskas atsisuka prieš tave. Geriausia nieko nedaryti, tuomet už nieką nebūsi kaltas“, – piktinosi E. Šiškauskienė.

D. Kuklierienė ir kiti „Romantic“ viešbučio rekonstrukcijos istorijos herojai buvo sulaikyti tiriant miesto savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio plėtrai teisėtumą.

2010 metais savivaldybė ir LKF pasirašė daugiau nei 2 mln. litų vertės sutartį dėl Europos krepšinio čempionato grupės varžybų organizavimo, krepšinio populiarinimo ir plėtros mieste programos įgyvendinimo paslaugos pirkimo. Šiomis lėšomis per LKF buvo finansuota dalis „Romantic“ viešbučio rekonstrukcijos išlaidų, kadangi pati savivaldybė tiesiogiai skirti pinigų privačiam subjektui negalėjo.

Likusi suma viešbučio plėtrai gauta iš ES struktūrinių fondų. Neišplėtus „Romantic“ viešbučio patalpų, būtų kilusi grėsmė čempionato vykdymui Panevėžyje, kadangi kito viešbučio, atitinkančio „FIBA Europe“ keliamus reikalavimus, mieste nebuvo.

„Tai buvo pats skaidriausias, akivaizdžiausias projektas, jį prižiūrėjo visų pusių teisininkai. Projektą reikėjo įvykdyti staigiai, ir per tą skubėjimą D. Kuklierienė nukentėjo, statybininkai padarė daug broko. Bet jokių paslapčių ar neskaidrumų ir būti negalėjo“, – tvirtino E. Šiškauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (532)