„Labai tuo džiaugiamės ir didžiuojamės, kad esame pamatyti ir įvertinti. Mūsų projektas pasižymi originalumu, nepaprastu paprastumu, ekologiškumu. Sprendimai skatina žmones susimąstyti apie kitokią, aplinką tausojančią gyvenseną, taip pat čia galima viską pačiupinėti, apžiūrėti iš labai arti ir pasisemti idėj“, – sako A. Ciplijauskas.

Tai eksperimentinis, ekologiškas pastatas, skirtas aktyvinti kultūrinį gyvenimą viename iš Vilniaus miegamųjų rajonų. Statinys įrengtas iš nebenaudojamų jūrinių konteinerių, apšiltintas šiaudais, stogas apželdintas žole, per kurią surenkamas lietaus vanduo dirbtuvių reikmėms, taip pat yra kompostinis tualetas, planuojama įrengti deginantį tualetą.

Per dvejus metus suprojektuotas pastatas išsiskiria savo netipišku dizainu, kitokia erdvės pajauta bei inovatyviais, ekologiškais sprendimais. Tai savotiškas ekspozicinis namas, kur galima pamatyti daug sprendimų, skatinančių žmones susimąstyti apie kitokią, aplinką tausojančią, gyvenseną. Iš modulių surinktas pastatas yra visiškai nepriklausomas (išskyrus elektros tiekimą) nuo miesto infrastruktūros.

Kiti dalyvaujantys konkurse projektai: Vilniaus universiteto biblioteka (2012 m. „Paleko ARCH studija"), Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pastatas (2012 m. „L&G projektai"), Kauno universalioji arena (2011 m. „E.Miliūno studija" kartu su A .Bubliu), Kėdainių krematoriumas (2011 m. „G.Natkevičius ir partneriai").

Nuo 2001 metų vykstantis prestižinis konkursas pristato ir išryškina naujus Europos architektūros pasiekimus, kurie propaguoja gyvenimo ir aplinkos kokybę, prisideda prie Europos ekonomikos ir kultūros kūrimo. Taip pat konkursas skatina plėsti Europos sąjungoje dirbančiųjų profesinius ryšius, taip pat jaunų talentingų architektų įsitvirtinimą tarptautinėje scenoje.

Konkurso metu bus skiriami du apdovanojimai, į kuriuos gali pretenduoti bet kokios paskirties ir apimties pastatas. Vertinimo kriterijai: idėjos autentiškumas ir meistriškumas, originalumas, inovatyvumas, aukštos kokybės, tvarūs konstrukciniai sprendiniai ir jų kokybiškas įgyvendinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)