„Kai pasirodė pirmos žinutės, kad „Sotheby's“ ateina į Lietuvą, pasigirdo kalbų, kad bus išpardavinėjamas turtas Lietuvoje užsieniečiams, tačiau ateiname visų pirma teikti geras ir kokybiškas paslaugas“, - teigė „Sotheby's Realty Baltic“ vadovas Lietuvoje Marius Bružas. Jo teigimu, apie 80 proc. paslaugų turėtų būti susiję tik su vietine rinka.

Marius Bružas
„Didžioji dalis paslaugų nukreipta į vietinę rinką. Jei butą norės įsigyti Lietuvoje gyvenantis ir dirbantis skandinavas, jis irgi bus mūsų klientas“, - teigė jis.

„Sotheby's Realty Baltic“ brokeriai Lietuvoje žada pardavinėti aukštos kokybės būstus Vilniuje, ar jo apylinkėse. „50 kv. m butas su vaizdu į Gedimino pilį, su tvarkinga laiptine, kurio kaina nuo 500 tūkst. Lt“, - nekilnojamo turto atstovus dominantį butą apibūdino M. Bružas.

Pasak įmonės atstovo, agentūros biuras Vilniuje ne tik pardavinės aukštos kokybės būstus, bet ir bendraus su nekilnojamo turto vystytojais, aiškinant, koks būstas yra kokybiškas.

„Jei kalbėsime apie miegamuosius rajonus – tai nėra mūsų tikslinė grupė. Nesvarbu, jei ir būstas suremontuotas, - kalbėjo biuro vadovas. - Miegamuosiuose rajonuose turime pavyzdžių, kur krizės laikais buvo bandoma kuo daugiau uždirbti iš kiekvieno aro. Mūsų tikslas aiškinti, kad reikia automobilių stovėjimo aikštelių, vaikų žaidimo aikštelių“.

Paklausus, ar Vilniuje šiuo metu yra pakankama prabangaus būsto pasiūla, M. Bružas tikino, kad pasiūla yra pakankama ir tikimasi pakankamos paklausos.

Vestards Rozenbergs
Į Lietuvą atvykęs „Sotheby's Realty Baltic“ atstovybės Latvijoje vadovas ir valdybos pirmininkas Vestardas Rozenbergas visgi pripažino, kad gana nemaža dalis prabangaus būsto pirkėjų Rygoje ir Taline atkeliauja iš Rytų.

Nekilnojamo turto eksperto teigimu, prašmatniu būstu Baltijos šalių sostinėse domisi klientai iš Rusijos, Ukrainos, šiek tiek mažiau iš Baltarusijos.

V. Rozenbergas teigė, kad atstovybės prekiaujamų butų Rygos senamiestyje vidutinė kv. m. kaina – 2500-6000 eurų, Rygos centre – 2000-5000 eurų už kv. m. Aktyviausiai domimasi Latvijos prabangiais būstais, kurių vertė 150-250 tūkst. eurų. Jūrmaloje parduodamo prabangaus būsto vidutinė kv. m. kaina – 4500 eurų. Tuo metu Talino centre prabangaus būsto kaina siekia 2500-5500 eurų už kv. m.

Pirmoji įmonės atstovybė Baltijos šalyse duris atidarė 2010 m. kovą Rygoje. Nekilnojamo turto agentūros filialas įkurtas ir Jūrmaloje. Prieš metus atstovybė atidaryta ir Taline. „Sotheby's International Realty“ turi 650 biurų 46 pasaulio šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)