"Šiuo metu bazinės palūkanų normos (VILIBOR ir EURIBOR) yra istoriškai žemos. Pavyzdžiui, bazinės palūkanos paskoloms eurais nuo metų pradžios sumažėjo nuo 1,617 proc. iki 0,457 proc. (6 mėn. EURIBOR). Paskoloms litais atitinkamai bazinės palūkanos (6 mėn. VILIBOR) kito nuo 2,03 proc. iki 1,16 proc.", - "Vakarų ekspresui" sakė Tomas Pulikas, banko "Swedbank" Būsto finansavimo skyriaus vadovas.

Nerijus Mačiulis, "Swedbank" vyriausiasis ekonomistas: "Palūkanos žemos laikysis tikrai dar mažiausiai dvejus metus. Mūsų žmonės taip pat racionaliau vertina ir savo galimybes, yra ir tam tikro nerimo dėl ateities, dėl pajamų augimo, dėl gebėjimo turėti darbą. Taip pat slegia ir žinios apie ateinančią antrąją krizės bangą."

Gitanas Nausėda, SEB banko prezidento patarėjas: "Mažas palūkanas lėmė Europos centrinio banko (ECB) politika, kuria siekiama skatinti probleminių šalių finansų tvarkymą. Todėl visai neseniai bazinės palūkanų normos buvo sumažintos iki 0,75 proc. Tačiau tai dar ne pabaiga. Manau, kad spalio mėnesį ECB bazinę palūkanų normą sumažins iki 0,5 proc."

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)