Neseniai bankroto procedūras pradėjusios bendrovės "Paulista" aukomis tapo ne vienintelė Plungės rajono, bet, dienraščio duomenimis, ir kelios kitos savivaldybės. Taip pat būrys subrangovų, kuriems, gavusi šimtus tūkstančių litų, ši bendrovė nesumokėjo.

Rekonstruoti Šateikių kultūros centro Aleksandravo filialą Plungės rajono valdžia nutarė prieš keletą metų. Pagal parengtą projektą iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų skirtas finansavimas. Plungės rajono savivaldybės paskelbtą objekto rangovo parinkimo konkursą laimėjo ir sutartį praėjusių metų birželį pasirašė "Paulista". Tuomet valdininkai nė nenutuokė, kad džiaugsmingą žinią apie gautas ES lėšas netrukus pakeis bemiegės naktys svarstant, kur dingo pinigus susižėrę ir darbų nebaigę statybininkai.

"Paulista", siekdama atitikti konkurso sąlygas, pasirašė jungtinės veiklos sutartį su kita - Dangų centro - bendrove. Darbams vykdyti buvo pasamdytos ir kelios subrangovų kompanijos. Tai, kad "Paulista" laiku nespės atlikti užsakymo, paaiškėjo pavasarį, o vieną dieną bendrovės darbuotojai iš objekto paprasčiausiai... dingo.

Supratę, kad "Paulista" nuo jų slepiasi, ir ne visi darbai, už kuriuos sumokėta, atlikti, merijos atstovai kreipėsi į Dangų centrą. Po ilgų derybų ši bendrovė sutiko baigti kultūros centro rekonstrukciją.

Dangų centro vadovo Roberto Pliupelio teigimu, "Paulista" įvairioms organizacijoms liko skolinga iki 1 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)