Klaipėdos bendrovės „Paulista” savininkas 27 metų Tadas Paulikas neseniai atsikratė įmonės akcijų.

Būtų nieko keista, bet „Paulista” dingo nepabaigusi statybos darbų ir likusi skolinga visiems subrangovams bei tiekėjams.

Pirmoji pavojaus varpais ėmė skambinti Klaipėdos rajono savivaldybė. Pernai gegužę viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi „Paulista” už 1,933 mln. litų iki šių metų pradžios turėjo atlikti Vėžaičių kultūros centro renovaciją, kurią finansavo ES. Vėliau darbų atlikimo terminas buvo atidėtas iki birželio pabaigos.

Tačiau prieš tris savaites darbininkai niekam nieko nesakę susirinko pastolius ir išvažiavo. Rajono savivaldybė mėgino susisiekti su „Paulista”, bet visi įmonės telefonai buvo išjungti.

Vienintelė Klaipėdos rajono valdžios viltis, kad be atskiro konkurso darbus pabaigs rangovo partnerė – bendrovė Dangų centras, kuri su „Paulista” konkurse dalyvavo pasirašiusi jungtinės veiklos sutartį.

Vilniečių pagalbos tikisi ir Plungės rajono savivaldybė. Čia pagal sutartį su Dangų centru „Paulista” rekonstravo Aleksandravo kultūros centrą.

Tačiau Dangų centro vadovas Robertas Pliupelis teigia, kad vykdyti „Paulistos” įsipareigojimų jie neprivalo, nes pastaroji įmonė buvo pagrindinė rangovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)