Kaip aiškina Arnoldas Abramavičius, Zarasų rajono savivaldybės meras, lengvatinę paskolą už gyventojus paims savivaldybės įsteigta įstaiga.

„Gyventojai neturės jokių finansinių įsipareigojimų bankams, juos prisiims savivaldybė arba savivaldybės įsteigta įstaiga“, – teigia meras.

Kadangi renovuotų namų gyventojai už šildymą mokėtų apie dešimtadalį mažiau, o realios išlaidos jiems sumažėtų apie 50–60 proc., sutaupyta lėšų dalis būtų nukreipta kreditui grąžinti.

Priklausomai nuo namo, gyventojai renovavimui panaudotas lėšas turėtų išmokėti maždaug per 13 metų.

Meras skaičiuoja, kad 50 proc. darbų vertės dengiant gyventojams (per savivaldybės įsteigtą viešąją įstaigą) likusi darbų vertė būtų finansuojama iš daugiabučių finansavimo programos JESSICA (15 proc.), Klimato kaitos specialiosios programos (15 proc.) ir Ignalinos atominės elektrinės eksploatacijos nutraukimo fondo (20 proc.).

Kelis mėnesius vėluodama, prie zarasiškių projekto turėtų prisijungti ir Ignalina. Ignalinos meras Bronis Ropė sako, kad programą taryba pasitvirtins netrukus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)