Asociacijos direktorius Mindaugas Statulevičius džiaugiasi, kad nors sunkmečiu konkurso dalyvių skaičius sumažėjo nuo įprastų poros dešimčių iki septynių, tačiau šį metą daugiau vystytojų išnaudojo kokybės auginimui ir inovacijų, ypač - atsinaujinančios energijos sprendimų - naujos statybos būstuose diegimui.

„Veikmę“ verta pagirti už drąsą tokiu metu imtis energetiškai tvaraus, bet brangesnio būsto statybos nelaukiant 2018 m., kada pasyvi statyba bus privaloma. Iki to laiko lietuviai galės ištobulinti jau turimą patirtį ir pritaikyti ją kituose projektuose, kad ir daugiabučiuose“, - svarsto M. Statulevičius.

„Eika“ apdovanota už pasiūlytą prieinamą būstą – puikiai išvystytoje teritorijoje, už prieinamą kainą minimalistiniais sprendimais ir sąnaudomis pasiektas optimalus rezultatas. Be to, statytojai yra įkūrę namus administruojančią bendrovę, - taip „Eika“ lieka rūpintis savo pastatyto namo gyventojais ir toliau“, - sako LNTPA direktorius.

Veikmės Pasyvių namų kvartalas
„Labai gerai, kad ir sunkiomis sąlygomis LNTPA organizacijoje išlieka savianalizės kultūra, - kritiškai vertinti tai, kas yra padaryta, ir taip siekti pažangos“ – sako konkursą organizuojančios Darnios plėtros akademijos viena įkūrėjų, Vilniaus Gedimino Technikos universiteto doc. dr. Dalia Bardauskienė.

Penkerius metus organizuojamo konkurso tikslas - kelti kartelę nekilnojamo turto (NT) vystytojams, kad miestas augtų darniai ir harmoningai, nauji projektai būtų architektūriškai ir estetiškai išbaigti, statomi šalia išvystytos infrastruktūros, svarbiausių įstaigų, darniai susiliejantys su gamta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)