Seimo aplinkos apsaugos komitetas svarstė ir pritarė tokiam Daugiabučių namų savininkų bendrijų įstatymo pakeitimo įstatymo projektui. Tokiam pasiūlymui dar turės pritarti Seimas balsavimo metu.

„Mes priėmėme sprendimą, kad žmogus ir pardavęs turtą gali atsiskaityti su bendrija, nes tada jis gauna pinigų. Pavyzdžiui, asmuo turi du butus ir yra prasiskolinęs, nutarė vieną parduoti, bet negali atsiskaityti su bendrija, kol nepardavė, nes tik pardavus atsiranda pinigų. Tokiu atveju, mes priėmėme nuostatą, kad jis gali atsiskaityti ir pardavęs, tačiau jeigu su pirkėju susitaria dėl avanso, galima sumokėti ir prieš parduodant. Kitaip tariant, neužkertamas kelias parduoti“, - sako Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Jonas Šimėnas.

Jo manymu, iki šiol žmonėms buvo užkertamas kelias parduoti savo turtą, jei jis turi skolų, tačiau turto pardavimas yra vienas iš būdų sumokėti skolas. Tačiau kalbant apie būsto modernizavimo ar renovacijos įsipareigojimus – daugiabučio gyventojas nėra įpareigojamas juos sumokėti.

„Modernizavimo skolą gyventojas perleidžia naujam buto savininkui, bet jeigu jis gali, teisė sumokėti už tai (modernizaciją, renovaciją – aut. past.) suteikiama, bet jis nebūtinai ja turi naudotis“, - dėsto J. Šimėnas.

Iš viso komitetas svarstė 60 pasiūlymų, kurių daliai pritarė, tačiau pasak J. Šimėno, įstatymo sistema iš esmės nėra pakeista.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją