Kaip rašo „Kaune diena”, svečiams iš užsienio ekskursiją po miestą surengusiems kauniečiams dažnai tenka raudonuoti iš gėdos, nes miesto centre apstu pastatų vaiduoklių. Kai kurie užsieniečiai net suabejoja savo istorinėmis žiniomis ir klausia, ar Lietuvoje, kaip Balkanuose, vyko pilietinis karas. Pastatų vaiduoklių netrūksta ir kituose mikrorajonuose.

Daugelis miesto griuvenų turi savininkus. Vieni jų, laukdami palankiausių nekilnojamojo turo kainų, jas pražiopsojo, todėl dabar vėl laukia pakilimo. Kiti neturi lėšų ar idėjų, ką daryti su įgytu turtu.

Apleisti statiniai ne tik darko miestą, bet ir kelia rimtą pavojų. Pernai Aleksote, Veiverių gatvėje, sugriuvo apleistas vilnietėms pensininkėms priklausantis namas. Griūdamos sienos sulamdė du automobilius.

Kauno savivaldybė yra siūliusi apleistų ir keliančių pavojų pastatų savininkams didinti baudas nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst. litų, tačiau Aplinkos ministerija į pasiūlymus nereagavo.

Antra vertus, praktika rodo, kad baudos dydis nėra išeitis - savininkai paprasčiausiai aptveria apleistą pastatą ir formaliai ta teritorija laikoma kaip nekelianti pavojaus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)