Gyventojai urmu gali paslaugų kainų pasiteirauti daugiau nei 30-ies skirtingų sričių specialistų, pavyzdžiui, langų ir durų gamintojų, baldžių, dizainerių, architektų, santechnikų, taip pat užklausas galima siųsti geoterminio šildymo ar šiaudinių namų statybos specialistams, vandens gręžinius, tvenkinius ar pirtis galinčioms įrengti bendrovėms.

„Įsigijus nekilnojamojo turto, pačiam teko užsiimti įvairių specialistų paieška ir ji tikrai nebuvo lengva: teko išsiklausinėti begales pažįstamų, kurių ir nuomonės apie tą pačią įmonę skyrėsi, internete buvo sunku surasti vieną ar kitą objektyvią nuomonę, kilo neaiškumu dėl akcijinių kainų ir taip toliau, - pasakoja sistemą sukūręs „Vilniaus turto“ Komercijos vadovas Antanas Kudarauskas. - Sugalvojau taip: jeigu, kaip daugelis teigia, šiandien yra krizė, tai kiekvienas pardavėjas su malonumu pakonkuruotų dėl kiekvieno pirkėjo, bent jau taip turėtų būti teoriškai, ir sukūriau paslaugą, kurios esmė - žmogus gali iš karto išsiųsti užklausą dešimtims bendrovių ir greitai bei paprastai gauti atsakymų.“

Pasak jo, prie šios sistemos kviečiama prisijungti ir daugiau įmonių – šiuo metu tinklalapyje žmonių užklausimai siunčiami tik toms bendrovėms, kurias A. Kudarauskas surado naršydamas internete.

Bendrovė skelbia, jog iš šios paslaugos papildomai pinigų neuždirba, tačiau ji yra naudinga bendrovės klientams, kurie perka nekilnojamąjį turtą ir ieško įvairių paslaugų, aišku, niekas nedraudžia paslauga naudotis ne tik įmonės klientams.

„Mano manymu, bet koks dalykas, kurio nedaro kiti, net jeigu tai įmonei tiesioginių pinigų ir neneša, tai yra naudingas, nes bet kuriuo atveju tai yra gera informacija apie tą įmonę“, - apie paslaugos naudą svarsto A. Kudarauskas.

Jis skaičiuoja, kad tokios sistemos sukūrimas įmonės papildomų investicijų nepareikalavo, esą tam pakako turimų komercijos vadovo žinių.

Šiuo metu „Vilniaus turto“ užklausos urmu paslauga jau veikia apie mėnesį. Išsiuntus užklausą į elektroninio pašto dėžutę ateina laiškas, siūlantis sulaukti bent 5 atsakymų pagal pateiktą užklausą, o gavus panašių pasiūlymų, pasitikslinti atsiskaitymo sąlygas, pristatymo, darbų ar paslaugų atlikimo terminus.

„Informacija apie Jus – viešai nebus skelbiama ir nebus panaudota reklamos tikslais“, - dėstoma elektroniniame laiške.

Gyventojams jau keleri metai yra siūlomos prekių kainų palyginimo paslaugos, pavyzdžiui, tokius palyginimus pateikia tinklalapiai kainos.lt ar kurpirkti.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją