Maksimalus vieno procento dydžio mokestis už praėjusius metus Palangoje jau pritaikytas pirmiesiems keturių apleistų pastatų savininkams. Tokio žingsnio savivaldybė ėmėsi po to, kai jų šeimininkai ignoravo raginimus susitvarkyti.

Didžiausios sąskaitos už nekilnojamąjį turtą sulaukė J.Simpsono gatvėje buvusio klubo savininkė bendrovė „Entoja”. Padvigubėjus mokesčiui už praėjusius metus įmonė turės sumokėti 25,3 tūkst. litų.

Tačiau „Entojos” vadovas Egidijus Vičius nesupranta, kodėl atsidūrė apsileidėlių sąraše: „Mūsų buvo prašyta pastatą aptverti, nušienauti teritoriją. Tai ir padarėme. O vidų valysime artimiausiais mėnesiais, nes kitame mūsų objekte prireikė statybinio laužo.”

Nekilnojamojo turto mokestis 2011 metais Palangos biudžetą papildė beveik 8 mln. litų. Žemės mokesčio pernai buvo surinkta beveik 2 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją