Šį novatorišką projektą bendradarbiaudami sukūrė kompanijų „Sweco" ir „Plantagon" inžinieriai. Fotosintezės efektyvumui padidinti objekte bus naudojama perteklinė miesto energija. Integruotų sprendimų diegimas dangoraižyje leis beveik tris kartus padidinti gamybos efektyvumą, palyginti su vaisių ir daržovių auginimu tradiciniuose šiltnamiuose.

Kadangi dangoraižis statomas mieste, kuriame kompaktiškai gyvena daug vartotojų, derliaus realizavimui beveik nereikės transporto. Todėl šis dangoraižis nekels anglies dvideginio išmetimo į atmosferą problemų. Tuo pačiu tai turės įtakos mažesnei produkcijos savikainai - neliks transportavimo išlaidų.

Statinys suprojektuotas taip, kad kiekvienas jo aukštas būtų optimaliai apšviestas, o inovaciniai sprendimai leis panaudoti miesto perteklinę energiją, perteklinį vandenį ir CO2 emisiją.

Šis objektas sukurtas kaip atsakas į vis didėjančią žmonių migraciją iš kaimo į urbanizuotas vietoves. Pastatą numatyta užbaigti 2013 metų rudenį. Investicijos siekia 30 mln. JAV dolerių (apie 80 mln. litų).