Dalyvavimui tokiam projekte kol kas ryžosi penkios savivaldybės – Druskininkų, Birštono, Neringos, Utenos ir Rietavo, artimiausiu metu tikimasi sulaukti kelis kartus daugiau. Šios paslaugos nemokamos tiek verslui ir gyventojams, tiek savivaldybėms.

„Galiu pasakyti, kad jau daug ko ten yra. Kur išmesti pavojingas atliekas, kur autobusų stotelės, kur bevielio interneto prieigos, kur bankomatas artimiausias, lauko reklamos vietos, gatvės remontas“, - spaudos konferencijoje apie projekto informacijos naudą antradienį kalbėjo teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Anot jo, buvo kviestos visos savivaldybės, tačiau didžiųjų šiame sąraše kol kas nėra.

„Gal didesnės laukia atskiro pakvietimo, galbūt tik jiems kuriamų produktų. Tam nėra prasmės, kai yra galimybės gauti nemokamų produktą“, - sakė R. Šimašius, tačiau jis pabrėžė, kad pristačius projektą kitų savivaldybių susidomėjimas išaugo ir daugiau jų turėtų prisijungti prie šio projekto.

Remigijus Šimašius
Registrų centro sukurtoje REGIA galima bus rasti informaciją apie statybos projektus, publikuoti bendruosius ir detaliuosius teritorijų žemėlapius bei organizuoti viešus jų aptarimus.

Šioje sistemoje bus sudaryta galimybė gyventojams patiems interaktyviai kreiptis į savivaldybę paslaugų ar pagalbos, pavyzdžiui, informuoti atsakingas institucijas apie gatvių dangoje atsivėrusias duobes, išvirtusius medžius, inžinerinių tinklų avarijas ir pan. Gyventojams skirtų paslaugų spektrą ketinama nuolat plėsti.

Verslas interaktyvų žemėlapį galės išnaudoti savo veiklos viešinimui ar ketinamų realizuoti nekilnojamojo turto vystymo projektų pristatymui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)