Projekto sumanytojas, vienas „Vilniaus turto“ vadovų Antanas Kudarauskas sako, kad daugiau nei prieš savaitę startavęs projektas sulaukė susidomėjimo ir vienas iš projektų sostinės centre jau turi vieną užsiregistravusį pirkėją. O vystytojai džiaugiasi galėdami parduoti kelis butus kartus iš karto.

Grupinio NT apsipirkimo portale registruojasi visi norintieji apžiūrėti būstą, apsisprendus jį įsigyti pasirašoma ketinimų sutartis. Kai tokių sutarčių surenkamas numatytas skaičius, įsigalioja akcija.

„Jeigu būtų tik du žmonės, tai būtų nuolaida 10 tūkst. litų ir vieta automobiliui – nemokama. Jeigu atsirastų keturi dalyviai, būtų nuolaida 20 tūkst. litų ir stovėjimo automobiliui vieta“, - apie galimas nuolaidas viename iš projektų kalba A. Kudarauskas. Kitame projekte miesto centre siūloma ir 11,25 proc. nuolaida, kas sudaro apie 35 tūkst. litų. Akcija galioja mėnesį.

„Per mėnesį laiko turi priimti apsisprendimą pirkti arba ne, per likusį laiką jie gali susitvarkyti reikiamus dokumentus“, - kalba A. Kudarauskas. Jis tvirtina, kad tiek laiko užtenka pirkėjams apžiūrėti butą, priimti sprendimą ir susitvarkyti reikalingu dokumentus. Ano A. Kudarausko, tokia idėja kilo pastebėjus, kad keli pirkėjai pas vystytoją gali išsiderėti didesnę nuolaidą.

„Šiandien pirkėjų nėra per daug, norėjosi jiems padėti įsigyti turtą pigiau ir taip paskatinti rinkos atsigavimą“, - kalba jis.

NT bendrovės „Via Sportas“, parduodančios „Helios City“ apartamentus, pardavimo vadybininkas Tomas Čivilis pasakoja, kad mėnesio neprireikia apsispręsti, nes dažnas žino ko ieško, o suradę už tinkamą kainą ryžtasi įsigyti. Jis pripažįsta, kad butai, kuriems taikoma akcija – toje komplekso dalyje, kurioje beveik viskas išparduota.

„Tie butai yra toje dalyje, kur jau beveik viskas išparduota, yra likę keletas butų. Kad jų nelaikytume - geriau jau uždirbti mažiau ir turėti visiškai užpildytą kompleksą, todėl galime suteikti tą nuolaidą“, - kodėl suteikia tokias nuolaidas aiškina T. Čivilis. Jis tvirtina, kad per dieną sulaukia dešimt interesantų, kurie ateina apžiūrėti būsto.

„Tai tikrai geras rezultatas“, - vertina jis.

Tuo tarpu NT bendrovės „Inreal valdymas“ Konsultacijų ir analizės departamento vadovas Arnoldas Antanavičius įsitikinęs, kad ne visi vystytojai ryšys tokiai akcijai ir nuolaidoms. Veikiausiai, svarsto jis, tokias nuolaidas daro tik norintieji išparduoti likučius.

„Būčiau linkęs manyti, kad NT vystytojai ne visiems butams būtų linkę daryti nuolaidas, ypač kai kainų lygis yra stabilus. Tokios akcijos orientuotos į žmones, kurie ieško būdų sutaupyti, tuo labiau ne visi nusiteikę mažinti kainas. Mažesnė kaina pritraukia daugiau pirkėjų“, - svarstė jis. Anot jo, pardavimai naujuose projektuose sėkmingai vyksta ir be didelių akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją