„Loft Town“ projekto vadovės Rūtos Rimkienės teigimu, preliminariems ir detaliems tyrimams atlikti buvo skirta per 50 tūkst. litų. Šiuo metu teritorijos tvarkymo planas jau parengtas bei pateiktas Vilniaus rajono aplinkos apsaugos departamentui. „Pagal šį planą nukasime gruntą nustatytose užterštose vietose ir dar kartą atliksime teritorijos kontrolinius tyrimus, – pabrėžia R. Rimkienė. – Nukastas gruntas bus sutvarkytas pagal Atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimus, o į jo vietą bus atvežta švaraus grunto, prieš tai taip pat atlikus jo tyrimus“.

Šie darbai bendrovei atsieis papildomai 200 tūkst. litų. Baigus teritorijos valymą, atlikus visus numatytus kontrolinius tyrimus, Lietuvos geologijos tarnybai bus pateikta galutinė ataskaita. Gavus šios tarnybos išvadas, kad teritorija yra sutvarkyta, statybos bus tęsiamos.

„Loft Town“ kvartalo pirmajame statybų etape, 7500 kv. m. plote, bus suformuoti įvairaus dydžio butai, studijos, loftai ir darbui skirtos patalpos.

Projekto plėtotoja „Penkių kontinentų" įmonių grupė, kartu su partnere – bendrove „Trinapolis“ – į šio projekto pirmąjį etapą investuos daugiau nei 25 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją