Per praėjusius metus sostinėje privatizuota 13 socialinių būstų. Dažniausiai juos pirko į Lietuvą grįžę politiniai kaliniai ir tremtiniai bei jų vaikai.

Artimiausiu metu miesto taryba ir vėl svarstys, ar leisti lengvatinėmis sąlygomis privatizuoti tris būstus. Visi butai yra Pilaitės mikrorajone, per pastaruosius penkerius metus pastatytuose daugiabučiuose.

Vieną 43 kvadratinių metrų dviejų kambarių butą, kurio rinkos vertė, Registrų centro duomenimis, - 160 tūkst. litų, savivaldybės valdininkai siūlo privatizuoti už 14 tūkst. litų. Kitą 30 kvadratinių metrų ploto vieno kambario butą, kurio rinkos vertė yra 111 tūkst. litų, siekiama privatizuoti už 10 tūkst. litų. Trečią, 40 kvadratinių metrų ploto, siūloma parduoti už 18 tūkst. Jo rinkos vertė, pasak Registrų centro, 150 tūkst. litų.

Kaip nustatoma lengvatinėmis sąlygomis privatizuojamo buto kaina, yra reglamentavusi Vyriausybė, o vėliau patikslinusi savivaldybė. Skaičiuojama pagal atitinkamą formulę, kurioje reikia nurodyti namo statybos metus, statybos medžiagas, jo susidėvėjimą ir pan.

Savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėjo Vidučio Bareikio teigimu, pernai lengvatinėmis sąlygomis privatizavus 13 socialinių būstų gauta 400-450 tūkst. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją