Londone Olimpiados laikotarpiui siūlomas išsinuomoti būstas už šešiaženklę sumą – prestižiniame Meifero (Mayfair) rajone savaitė jame atsieis 100 tūkst. svarų (per 412 tūkst. litų). Tiek pat kainuoja namas su terasa Mančesteryje, „Aston Martin Coupe“ automobilis arba maždaug tiek uždirba per metus penkios pradedančios medicinos seselės.

Net ir Meifero rajone, kur gyvena ypatingai turtingi žmonės, tai stulbinanti suma. Vadinasi, minutė šiame būste Olimpinių žaidynių svečiui atsieitų dešimt svarų. Įprasta jo kaina siekia 40 tūkst. svarų (apie 165 tūkst. litų) per savaitę. Jeigu kas nors ryšis tiek mokėti, Brick gatvėje esantis namas taps brangiausiu kada nors Londone išnuomotu būstu. Tai būtų brangiausias nuomos sandoris Londono nekilnojamo turto istorijoje. Ligšiolinis rekordas siekė 75 tūkst. svarų (apie 310 tūkst. litų) per savaitę – tiek Olimpinių žaidynių metu prašo Solas Campbellas, buvęs komandų „Spurs“ bei „Arsenal“ gynėjas už savo sublokuotą namą Čelsio rajone.

Įkandama tik turčiams iš posovietinių šalių

Nepriekaištingas trijų aukštų namas Brick gatvėje turi septynis miegamuosius, dvi drabužines, septynis vonios kambarius bei tris svetaines. Jeigu jo gyventojams Olimpinės žaidynės pradėtų kelti nuobodulį, jie galėtų rasti pramogų neišeidami iš nuomojamo namo, nes čia įrengta kino salė, baras, sporto salė, baseinas, soliariumas, garinė pirtis ir sauna.

Jau atsirado norinčių apžiūrėti šį namą. Jo savininkas norėtų išnuomoti jį mažiausiai dviem savaitėms.

O štai „Savills“ nekilnojamo turto agentai jau baigia susitarti dėl kito brangaus būsto nuomos sandorio – šešių miegamųjų apartamentus viršutiniame aukšte su vaizdu į Haid parką kažkas išsinuomoja maždaug už 40 tūkst. svarų (apie 165 tūkst. litų) per savaitę. Įprastai per tą patį laikotarpį šis būstas atsieina 25 tūkst. svarų (apie 103 tūkst. litų). Šiame 35 mln. svarų (apie 144 mln. litų) kainuojančiame būste yra penkios svetainės, dvi virtuvės (abi jos yra skirtinguose apartamentų galuose, kad panorus puodelio kavos nereikėtų pernelyg toli eiti) ir šeši miegamieji, iš kurių vienas yra šeimininkų miegamasis su vonios kambariais ir drabužinėmis jam ir jai. Taip pat čia dar įrengta biblioteka, kino salė, masažo kabinetas, sporto salė su visa įmanoma įranga, poilsio ir sveikatinimosi centras, šešios terasos ir sodas ant stogo.

Markas Tunstallis iš „Savills“ sako: „Tokį būstą paprastai nuomojasi atvykusieji iš posovietinių šalių – Rusijos, Kazachstano, Ukrainos – ir dar vienas kitas iš Artimųjų Rytų“.

Išnuomos net sodus palapinėms statyti

Londono namų ir butų savininkai kaip įmanydami stengiasi Olimpiados laikotarpiui iškraustyti nuolatinius nuomininkus, kad laisvus būstus galėtų pasiūlyti atvykusiems sporto aistruoliams.

Už būstus rytinėje Londono dalyje, kur vyks daug Olimpiados renginių, prašoma nuo penkių iki penkiolikos kartų daugiau nei įprastai. Kai kurie nuomotojai netgi sumanė skirti nuolatiniams nuomininkams „baudas“, jeigu šie norėtų pasilikti tomis dienomis, kai Londone susirinks geriausi pasaulio sportininkai.

Kadangi Didžiojoje Britanijoje nuomos kontrolės praktiškai nėra, kai kurie Londono gyventojai mano, jog grėsmingai kylančios būstų nuomos kainos nepaliks jiems kitos galimybės, kaip tik vasarai palikti šį miestą.

Olimpiniame kaimelyje apsigyvens apie 22 tūkst. sportininkų, 6 tūkst. trenerių ir oficialių delegacijų atstovų, tačiau nesuskaičiuojamai daugybei turistų, žaidynėse dalyvaujančių sportininkų šeimų nariams, žurnalistams bei rėmėjams teks derėtis dėl apgyvendinimo su 7,8 milijono Londono gyventojų. Dalis jų sumanė nuomoti netgi savo šalia namų esančius sodus, kur liepos 27 dieną prasidėsiančių Olimpinių žaidynių svečiai galėtų apsistoti palapinėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją