Šiuo metu vyksta vertingo sklypo Konstitucijos prospekte mainų procedūros, NT plėtotojai nerimsta – vieni stebisi, kad sklypas verslui atiduodamas pusvelčiui, kiti aiškina, kad krizės apkarpytos kainos į buvusį padebesių lygį nebegrįš.

Sostinės savivaldybės pašonėje, tik kitoje Konstitucijos prospekto pusėje, greta viešbučio „Reval Hotel Lietuva“ esantis nedidelis 0,6 ha žemės sklypas prieš trejus metus buvo įvertintas beveik 14 mln. litų.

Tačiau naujausi miesto valdžios dokumentai rodo, kad šį žemės sklypą ketinama atiduoti už beveik tris kartus mažesnę sumą, nei jis buvo vertas prieš trejus metus. Kovo mėnesio turto vertinimo dokumentuose užfiksuota sklypo vertė – 4,97 mln. litų.

Nors daugelis valstybei sostinėje priklausančių žemės sklypų ir pastatų per kelerius metus smarkiai atpigo, kai kurie žemės plotai miesto centre savo vertės nėra praradę. Bent jau taip mano ir NT bendrovės „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Anot jo, jau minėtas žemės sklypas Konstitucijos prospekte nepelnytai nuvertintas ir šiandien aukcione galėtų būti parduotas už gerokai didesnę sumą, nei yra įvertintas.

„Vilniaus dienos“ žiniomis, minimas sklypas Konstitucijos prospekte turėtų atitekti „MG Baltic“ valdomai „MG valdai“. Jų atstovai nei paneigė, nei patvirtino, kad sandoris dėl minėto sklypo jau baigiamas. Dienraščio kalbintas „MG Baltic“ viceprezidentas Rolandas Vingilis tikino nematantis nieko keista, kad šis žemės sklypas taip smarkiai atpigo. Esą per ekonomikos krizės metus viso NT kaina sostinėje smarkiai pakito.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)