Prognozuoti įvykių raidos neįmanoma, bet skolų krizė Europoje ir perspėjimai dėl artėjančios pasaulinės recesijos lūkesčius jau nusmukdė – žmonės atideda planus įsigyti naujus būstus, potencialūs investuotojai nukelia plėtros planus.

„Nežinia, kokį poveikį turės Graikijos, Italijos skolų problemos sprendimas ir biudžetų karpymas beveik visose – išskyrus Vokietiją – Europos valstybėse. Neįmanoma nuspėti, kokią tai darys įtaką ir nereikia vargti. Faktas, kad nekilnojamojo turto (NT) rinka plėsis lėčiau, bus dar mažiau sandorių ir investicijų į naujus NT projektus. To, ką šiemet turime pastatę rinkoje, praktiškai turėtų užtekti visiems kitiems metams“, – kalba Arvydas Avulis, NT plėtros bendrovės „Hanner“ valdybos pirmininkas.

Anot Roberto Dargio, „Eikos” vadovo ir Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos prezidento, kai padėtis tokia neaiški, NT plėtros bendrovės turėtų labai santūriai skolintis, nes neįmanoma nuspėti, nei kaip šalies ekonomika keisis, nei kaip elgsis bankai. „Patys kitąmet planuojame naujų projektų, bet jie tiesiogiai priklausys nuo to, kiek butų sugebame parduoti per metus. Prognozuojame, kad parduosime ne daugiau nei šiemet”, - teigė R. Dargis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją