Sumokėjęs 10 tūkst. eurų nekilnojamojo turto agentūrai, Maskvos gyventojas tampa Estijos šiaurėje esančio buto savininku. Maskvietis - tik vienas iš daugybės rusų, kurie nusipirkdami gyventi visai nereikalingą plotą estų žemėje gali paprasčiau gauti Estijos vizą, o su ja atsiveria ir kelias į Vakarų miestus.

Šiaurės Estijos Rytų Viru apskrityje stūkso mažytis kaimelis Voka, jame yra nedidelis paplūdimys. Čia gyvena vos tūkstantis žmonių. Per pastaruosius metus šalia tradicinių kaimiškų namų iškilo keturi pastatai, kiekviename yra 24 butai. Tačiau šiuose namuose gyvena vos keturi viengungiai vyrai. Beveik visi likę butai parduoti Rusijos piliečiams, kurie dar nė karto nekirto sienos, kad aplankytų savo naująjį būstą ar praleistų čia atostogas.

Iš tiesų nekilnojamojo turto nuosavybė Estijoje dar negarantuoja, kad viza bus išduota. Tačiau daugybė rusų kliaujasi - ir ne be reikalo - praktika, kad turėdami butą vienoje iš Europos Sąjungos valstybių, esančių Šengeno zonoje, lengviau gaus vizas kelionėms po visą bendrą Europos erdvę. Reikalas atrodo dar paprastesnis, jei anksčiau nepasitaikė neteisėto Šengeno sienos kirtimo atvejų arba jei reguliariai atvykstama patikrinti, ar būstas tebestovi. Tačiau vieną kartą įkliuvę rusai gali nebesitikėti taip lengvai patekti į Šengeną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)