Sandoris vykdomas tokia tvarka, kad „Evli“ parduos „BPT Asset Management“ (BPT) savo nekilnojamojo turto valdymo verslą „Evli Property Investment“ (EPI), įskaitant jo tris nekilnojamojo turto fondus, už tai gaudamas 50 procentų „BPT“ nuosavybės.

„Po šio susijungimo „Evli“ nekilnojamojo turto valdymo veikla bus reikšmingai sustiprinta. Šis sandoris turės teigiamą poveikį investicijoms į nekilnojamąjį turtą Baltijos šalyse, kadangi sujungia didelę patirtį turinčias praktikas tiek investuotojų pritraukimo, tiek nekilnojamojo turto valdymo srityse ir padidina investicijų į nekilnojamąjį turtą patrauklumą“, – teigia Aidas Galubickas, „Evli“ grupės įmonės Baltijos šalyse „Evli Securities“ valdybos pirmininkas.

Po susijungimo BPT taps nekilnojamojo turto valdytoju, kuris savo klientams galės pasiūlyti išskirtinai platų investicijų į nekilnojamąjį turtą Baltijos jūros regione pasirinkimą – pradedant nuo subrendusių rinkų, tokių kaip Suomija ar Šiaurės Vokietija, ir baigiant besivystančiomis Rusijos ar Baltijos šalių rinkomis.

Lietuvoje BPT valdo daugiau kaip 118 tūkst. kv. m prekybinio („Europa“, „BIG“, „Molas“ ir kt.), administracinio ir logistikos nekilnojamojo turto. BPT veikia Centrinėje, Rytų ir Šiaurės Europoje. Vienas iš EPI nekilnojamojo turto fondų „EPI Baltic“ Lietuvoje valdo prekybos centrą („Gedimino 20”), fondas didžiąją dalį komercinio nekilnojamojo turto yra įsigijęs Estijoje. EPI šiuo metu valdo tris aktyvius nekilnojamojo turto fondus – vienas jų investuoja Rusijoje, kitas – į sveikatos apsaugos sektoriaus nekilnojamąjį turtą Suomijoje.

Pagal susitarimą, EPI darbuotojai pereis dirbti į BPT, o dabartinis EPI vadovas Petteri Nurminen taps BPT vadovybės komandos nariu. „Evli Bank“ vadovas Maunu Lehtimäki ir „Forbia Oy“ generalinis direktorius Petri Olkinuora bus paskirti „Evli“ atstovais BPT valdyboje. BPT įkūrėjas Lars Ohnemus ir toliau eis valdybos pirmininko pareigas, o Mikael Hyttel Runegaard Thomsen liks BPT generaliniu direktoriumi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją