Apie tai, kad statybų bendrovėje yra pažeidžiami darbuotojų interesai didžiąją dalį atlyginimo jiems mokant vokeliuose, pasitikėjimo telefonu beveik tuo pačiu metu buvo gauti net keli anoniminiai pranešimai. Jie pasitvirtino atvykus į įmonę, kurioje kaip tik tuo metu vyko neoficialiosios dalies atlyginimų dalybos.

Patikrinimo metu rasta algoms skirta pinigų suma ir ranka rašyti atlyginimų juodraščiai, kuriuose buvo fiksuojama kada, kam ir kiek jų išmokėta. Įmonėje pilnu etatu įdarbinti darbuotojai oficialiai gaudavo minimalų atlyginimą, o įdarbintieji puse etato – perpus mažiau. Papildomas sumas vokeliuose, kurios, preliminariais skaičiavimais, per mėnesį sudarydavo iki 50 tūkst. litų, darbuotojams išmokėdavo laikinasis įmonės vadovas.

Klaipėdos apskrityje neapskaityto darbo užmokesčio mokėjimo atvejai šiemet nustatyti transporto ir viešojo maitinimo paslaugų įmonėse, naudotų automobilių ir jų dalių mažmeninės prekybos, chemijos produktų, metalo apdirbimo, siuvimo paslaugų įmonėse.

Neapskaitytą darbo užmokestį mokančių bendrovių vadovams gresia administracinė atsakomybė - už darbo užmokesčio bei kitų su darbo santykiais susijusių išmokų, neįtrauktų į buhalterinės apskaitos dokumentus, išmokėjimą darbdaviams ar jų įgaliotiems asmenims gali būti skirta iki dvidešimties tūkstančių litų bauda. Be to, už apgaulingą apskaitos tvarkymą yra numatyta ir baudžiamoji atsakomybė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją