Svarstoma galimybė, kuri jau šįmet gali virsti realybe, - skirti remtinoms šeimoms ar asmenims pinigų būstui nuomotis. Siūlymai keisti nepasiturinčių šeimų ar asmenų rėmimo būdą perduoti Vyriausybei, tad sulaukti naujovių tikimasi dar šiemet.

Aplinkos ministerijos Būsto departamento Būsto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Jonaičio teigimu, šiuo metu visose Lietuvos savivaldybėse laukiančiųjų socialinio būsto tuojau bus 30 tūkstančių. "Pastaraisiais metais įrašytųjų į sąrašus dar pagausėjo, nes nuo 2008 metų savivaldybėms buvo sumažintas socialinių būstų finansavimas", - sakė V.Jonaitis.

Šiuo metu Vyriausybėje svarstoma galimybė iš viso keisti nepasiturinčių šeimų ar asmenų rėmimo koncepciją. Numatyta remti ne savivaldybių socialinio būsto fondų plėtrą, bet skirti lėšų remtinoms šeimoms ar asmenims, kad jie galėtų nuomotis būstą. Tokį siūlymą Vyriausybei pateikė Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją