Į šią keblią padėtį būstą kurorte įsigiję poilsiautojai pateko prieš 10 metų, kai bendrovė „Plienas” Neringos gatvėje baigė rekonstruoti koncernui „Achema” priklausantį pastatą ir pavertė jį daugiabučiu namu. Kartu su garažu žmonėms buvo pasiūlyta nusipirkti vietą kitapus gatvės įrengtoje 12 automobilių aikštelėje, kurią buvo pažadėta įregistruoti kaip gyventojų nuosavybę. „Už vietą šioje aikštelėje paklojau 3 tūkst. litų. Kiek mokėjo kiti – nežinau, nes mokėjome neoficialiai. Iš manęs pinigus paėmė tuometis „Plieno” direktoriaus pavaduotojas, kuris prieš keletą metų mirė”, – tvirtina J.Sagatauskas. Vietą aikštelėje nusipirkusi Nijolė Banienė teigia turinti net „Plieno” vadovo Gedimino Bartkevičiaus parašą, kad jis yra paėmęs pinigus už aikštelę.

Tačiau Palangos savivaldybė teigia, kad kitoje gatvės pusėje esanti automobilių stovėjimo aikštelė nėra namo gyventojų nuosavybė ir čia įrengti užrakinami užtvarai neteisėti. „Bendram naudojimui skirtame gatvės pakraštyje išgręžtas asfaltas, sumontuoti užraktai, be namo gyventojų, šia aikštele niekas negalėjo naudotis. Keisčiausia, kad net 10 metų šie savavališki veiksmai niekam neužkliuvo”, – stebėjosi savivaldybės Rinkliavų centro direktoriaus pavaduotojas Eugenijus Simutis.

O Gediminas Bartkevičius, bendrovės „Plienas” generalinis direktorius, dienraštį patikino, kad pinigų už aikštelę iš gyventojų bendrovė tikrai nerinko: „Neringos gatvėje esančiai automobilių aikštelei įrengti pinigai buvo numatyti namo rekonstrukcijos sąmatoje, todėl namo gyventojams už vietą joje mokėti nereikėjo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją