Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) praėjusią savaitę atmetė Konkurencijos tarybos prašymą įpareigoti Vilniaus miesto savivaldybės administraciją nutraukti sutartį su Universalia arena arba ją pakeisti taip, kad ji neprieštarautų Konkurencijos įstatymui.

Anot LVAT, dėl tariamai neįvykdyto įpareigojimo Konkurencijos taryba gali kreiptis į teismą, tik atlikusi tyrimo dėl įpareigojimo nevykdymo procedūrą pagal Konkurencijos įstatymo nuostatas, o kreipimosi į teismą prašyme turi būti suformuluotas aiškus reikalavimas, kurį patenkinus nebūtų sudaromos prielaidos tolesniems teisminiams ginčams.

LVAT nurodė, kad šis teismo sprendimas neužkerta kelio Konkurencijos tarybai iš naujo kreiptis į administracinį teismą.

Konkurencijos tarybos teigimu, atsižvelgus į LVAT sprendimą bus įvertinta, kokių veiksmų taryba turėtų imtis, kad jos įpareigojimas dėl "Siemens" arenos nuomos sutarties būtų įvykdytas kuo operatyviau ir efektyviau.

Konkurencijos taryba 2007-aisiais pripažino, kad Vilniaus miesto savivaldybės administracijos ir tuomet "Rubicon" grupei (dabar koncernas "Icor") priklaususios įmonės "Rubicon eventus" 2005-ųjų rugpjūtį pasirašyta "Siemens" arenos nuomos sutartis privilegijavo šią įmonę, užkirto kelią kitoms bendrovėms siūlyti savo paslaugas ir pažeidė Konkurencijos įstatymą. Taryba tuomet konstatavo, jog savivaldybė nuomotis patalpas renginiams galėjo ir kitur, pavyzdžiui, "Utenos" pramogų arenoje ar sporto ir pramogų centre "Forum Palace" ir įpareigojo Vilniaus valdžią nutraukti ar pakeisti sutartį.

Universaliai arenai Konkurencijos tarybos sprendimo teismuose panaikinti nepavyko - LVAT 2009-ųjų sausį įmonės skundą atmetė.

Vilniaus miesto savivaldybės administracija, vykdydama Konkurencijos tarybos įpareigojimą, sutartį pakeitė, tačiau Konkurencijos taryba, manydama, jog nepaisant pakeitimo Universali arena ir toliau yra privilegijuojama kitų rinkos dalyvių atžvilgiu, kreipėsi į teismą.

Vilniaus apygardos administracinis teismas pernai spalį patenkino Konkurencijos tarybos prašymą, tačiau Vilniaus miesto savivaldybė ir Universali arena šį sprendimą apskundė LVAT.

Universalią areną valdo iš koncerno "Icor" pasitraukę buvę trys jo akcininkai - Rimantas Bukauskas, Arūnas Mačiuitis ir Remigijus Lapinskas. Konkurencijos taryba šių metų kovą leido jiems iš "Icor" perimti 99,99 proc. arenos akcijų paketą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją