Po ilgų dejonių, kad valstybinė "Auska", kurioje kažkada galėjo ilsėtis tik išrinktieji, nuostolinga, šį pavasarį ji buvo išnuomota Vilniuje įregistruotai bendrovei "Ambra investicijos".

Ūkio ministerijai ir jai pavaldžiai viešajai įstaigai "Baltijos" poilsio namams priklausanti "Auskos" poilsinė "Ambra investicijoms" šių metų kovo 29 dieną buvo išnuomota dešimčiai metų. Vien už nuomą naujieji "Auskos" šeimininkai kasmet įsipareigojo sumokėti 400 tūkst. litų, neskaitant visų kitų papildomų mokesčių. Su jais suma gali siekti daugiau kaip pusę milijono litų.

Bet pastaruoju metu Vyriausybės rūmų koridoriuose kalbama, kad šiuos nemenkus pinigus mokės ne "Ambra investicijos", o už jos stovintys turtingi maskviečiai.

"Lietuvos rytui" pavyko sužinoti, kad dabartinis bendrovės "Ambra investicijos" vadovas ir steigėjas Gintaras Pociūnas nėra šios įmonės savininkas. Bendrovės akcijas yra pasidaliję Rusijos piliečiai, gyvenantys Maskvoje, - Stanislavas Tichonovas, Jelena Tichonova ir Dmitrijus Kuzminas.

Kas yra jo vadovaujamos bendrovės savininkai ir kuo jie užsiima, G. Pociūnas neatskleidė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją